Uitzending
DWDD - 22-3-2011

22-3-2011

DWDD

1990 x bekeken | 0 reacties
8
Te gast in de uitzending van dinsdag 22 maart zijn: Jack de Vries, Bert Koenders, Derk Sauer, Hans Aarsman, Hans Ubbink, Sylvana Simons, Rik Annema. Muziek is er van Peter Pan Speedrock en tafeldame is Claudia de Breij.

Derk Sauer, Bert Koenders en Jack de Vries
De oorlog in Libië duurt nu vijf dagen. Afgelopen weekend besloten verschillende leiders van landen tot ingrijpen. De hamvraag is waarom er in dit conflict bemoeienis is van allerlei 'buitenstaanders', terwijl er naar vele andere oorlogen niet om wordt gekeken. Is dat misschien vanwege verregaande belangen? We praten erover met Derk Sauer, Bert Koenders en Jack de Vries.

Hans Aarsman
Schrijver en beroepsfotokijker Hans Aarsman, bekend van zijn rubriek ‘De Aarsman Collectie’ in De Volkskrant, struint voor De Wereld Draait Door door tienduizenden persfoto’s om de pareltjes eruit te pikken. Welke foto’s halen de krant niet, maar zetten een verhaal over een gebeurtenis helemaal op z’n kop, of zorgen net voor die andere blik op het nieuws? Deze keer is het thema 'vrouwen'.

Sylvana Simons, Hans Ubbink en Rik Annema
Duran Duran maakt hun comeback en treedt op 11 juni op in Nederland (tijdens The Hague Jazz Festival). Gisteren is hun nieuwe album 'All you need is now' uitgebracht en ze spelen woensdag 23 maart 2011 een concert dat wereldwijd live te volgen is via Youtube. De beeldregie voor dit evenement wordt door niemand minder dan David Lynch verzorgd. De band bestaan uit: Simon le Bon (zang), Nick Rhodes (keyboards), Roger Taylor (drums), Andy Taylor (gitaar) en John Taylor (basgitaar). In de jaren '80 van de vorige eeuw waren ze wereldberoemd en maakten hits als: 'The Reflex', 'Save a Prayer' en 'Wild Boys'.

Peter Pan Speedrock
Peter Pan Speedrock is keiharde rockband die bestaat uit de drie leden: Peter van Elderen, Bart Geevers en Bart Nederhand. Ze hebben ook een mascotte, die dikke Dennis heet. Triggerfinger werd bij DWDD ooit aangekondigd als de hardste band die ooit in de studio van DWDD heeft gespeeld. Peter Pan Speedrock gaat hier met twee vingers in de neus overheen.

Claudia de Breij
Claudia de Breij is cabaretière, radiomaakster en presentatrice. Ze presenteerde in het verleden onder meer 'Thank God it's Friday', 'VARA Laat' en natuurlijk ‘De Wereld Draait Door’. Op 3FM radio presenteert ze elke vrijdagmiddag het programma 'Claudia d'r op', waar ze in 2010 een Zilveren RadioSter voor Beste Presentratrice in de wacht sleept

Deze uitzending van het programma DWDD is uitgezonden op dinsdag 22 maart door de VARA. Te gast waren Bert Koenders, Claudia de Breij, Derk Sauer, Hans Aarsman, Hans Ubbink, Jack de Vries en Sylvana Simons. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie