Uitzending
DWDD - 23-3-2011

23-3-2011

DWDD

2928 x bekeken | 0 reacties
8
Te gast in de uitzending van woensdag 23 maart zijn: wiskundemeisje Ionica Smeets, Hans Aarsman, nico-dijkshoorn-dierenarts" class=dossierlink>Nico Dijkshoorn en in DWDD recordings Fay Lovsky en Wouter Hamel. Muziek is er ook van Dotan, tafeldame is Katja Römer-Schuurman.

Ionica Smeets en Jeanine Daems
De Amerikaanse wiskundige John Milnor krijgt dit jaar de Abelprijs. De Noorse Academie van Wetenschappen en Letteren maakte vandaag bekend dat de tachtigjarige Milnor de prijs van ruim 750.000 euro wint voor zijn baanbrekende ontdekkingen in de topologie, meetkunde en algebra. De Abelprijs is sinds 2003 de hoogste prijs in de wiskunde en is qua prestige en geldbedrag vergelijkbaar met de Nobelprijs. Te gast zijn 'wiskundemeisjes' Ionica Smeets en Jeanine Daems.

Hans Aarsman
Schrijver, fotograaf en beroepsfotokijker Hans Aarsman, bekend van zijn rubriek ‘De Aarsman Collectie’ in De Volkskrant, struint voor De Wereld Draait Door door tienduizenden persfoto’s om de pareltjes eruit te pikken. Welke foto’s halen de krant niet, maar zetten een verhaal over een gebeurtenis helemaal op z’n kop, of zorgen net voor die andere blik op het nieuws? Deze keer is het thema 'vrouwen'.

DWDD recordings
In DWDD recordings spelen Nederlandse en of Vlaamse muzikanten een voor hun belangrijk nummer. Vanavond met Wouter Hamel en Fay Lovsky.

nico-dijkshoorn-dierenarts" class=dossierlink>Nico Dijkshoorn
nico-dijkshoorn-dierenarts" class=dossierlink>Nico Dijkshoorn is de huisdichter van De Wereld Draait Door. Vrijwel elke woensdag is hij te gast en zorgt dan voor sterk wisselende reacties. Zijn poëzie laat niemand onberoerd. Zijn gedichten, die gewoonlijk spontaan ontstaan, zijn altijd hyperactueel, grappig, verrassend, op de persoon en onnavolgbaar origineel.

Dotan
Dotan is op dit moment 3FM Serious Talent en zijn eerste single ‘This Town’ is op Youtube binnen één maand al meer dan 65.000 keer bekeken. Voor zijn debuutalbum benaderde hij op eigen houtje de superproducers Terefe en Skarbek, verantwoordelijk voor het succes van o.a. Adele, Coldplay en James Morrison. Op 20 mei komt de plaat uit, met als titel ‘Dream Parade’.

Katja Römer-Schuurman
Katja Römer-Schuurman heeft haar grote doorbraak te danken aan haar rol als Jessica Harmsen in de soap 'Goede Tijden Slechte Tijden'. Samen met haar collega's Guusje Nederhorst en Babbette van Veen vormde ze de meidengroep 'Linda, Roos en Jessica'. Hun bekendste hit is 'Ademnood'.

Deze uitzending van het programma DWDD is uitgezonden op woensdag 23 maart door de VARA. Te gast waren Fay Lovsky, Hans Aarsman, Katja Schuurman, nico-dijkshoorn-dierenarts" class=dossierlink>Nico Dijkshoorn en Wouter Hamel. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie