Uitzending
DWDD - 20-4-2011

20-4-2011

DWDD

2319 x bekeken | 0 reacties
8
Te gast in de uitzending van woensdag 20 april zijn: Dick Molman, Peter Poot, Staff Benda Bilili, David Van Reybrouck en Aad van den Heuvel. Muziek is er k van Lavinia Meijer, nico-dijkshoorn-dierenarts" class=dossierlink>Nico Dijkshoorn dicht en tafelheer is Jort Kelder.

Dick Molman
Vandaag werd bekend dat televisiebedrijf SBS zal worden overgenomen door Sanoma Uitgevers en John de Mols Talpa. De eerste wordt voor tweederde eigenaar en De Mol wordt voor nderde eigenaar. De Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) moet de transactie nog goedkeuren. John de Mol heeft al een belang in RTL Nederland. Naar verwachting trekt hij zich daaruit terug. Direkteur van Sanoma Nederland, Dick Molman komt er meer over vertellen.

Peter Poot
Vandaag doet Peter Poot voor het eerst zijn verhaal. De zaak die hij en zn vader al zeventien jaar tegen de staat der Nederlanden en de rechterlijke macht voeren, lijkt te kantelen. Een griffier van de Haagsche rechtbank getuigde woensdag 6 april 2011 in de Chipshol zaak. Haar verhaal bracht NMA-baas Pieter Kalbfleisch in de problemen. Donderdag 14 april werd bekend dat het Openbaar Ministerie hem verdenkt van meineed. Kalbfleisch gaat nu per direct - ruim twee maanden voordat zijn termijn als NMa-voorzitter erop - zit, voor onbepaalde tijd met verlof.

Aad van den Heuvel en David van Reybrouck
De Congolese band Staff Benda Bilili is in Nederland voor optredens. Sinds het verschijnen van hun debuutalbum en een aantal optredens op festivals, waaronder Lowlands in 2010, zijn ze een hit in Europa. Er verscheen een documentaire over de band (Benda Bilili - Ze film) van twee filmmakers die de band een aantal jaar volgden en hen een platendeal bezorgden. Het is uitzonderlijk dat een Congolese band van gehandicapte straatmuzikanten het zo ver schopt. David van Reybrouck en Aad van den Heuvel lichten toe wat hun connectie met de muzikanten is en leggen uit waarom het zo bijzonder is dat deze band uit Congo een hit is in Europa.

Lavinia Meijer
Lavinia Meijer is een van de meest veelzijdige harpisten van deze tijd. Ze speelt niet alleen klassieke stukken, maar ook hedendaagse composities, van bijvoorbeeld JacobTV.

Jort Kelder
Journalist en presentator Jort Kelder is n van de tafelheren van DWDD. Kelder ventileert graag vileine meningen over economie en politiek, en heeft een zwak voor dieren en dictators. Jort studeerde Nederlands recht aan de Universiteit van Utrecht en ging daarna aan de slag bij het tijdschrift Quote. Het blad brak door dankzij de Quote 500 Rijkste Nederlanders.

nico-dijkshoorn-dierenarts" class=dossierlink>Nico Dijkshoorn
nico-dijkshoorn-dierenarts" class=dossierlink>Nico Dijkshoorn is de huisdichter van De Wereld Draait Door. Vrijwel elke woensdag is hij te gast en zorgt dan voor sterk wisselende reacties. Zijn pozie laat niemand onberoerd. Zijn gedichten, die gewoonlijk spontaan ontstaan, zijn altijd hyperactueel, grappig, verrassend, op de persoon en onnavolgbaar origineel.

Deze uitzending van het programma DWDD is uitgezonden op woensdag 20 april door de VARA. Te gast waren Jort Kelder, nico-dijkshoorn-dierenarts" class=dossierlink>Nico Dijkshoorn, Aad van den Heuvel, Dick Molman en Lavinia Meijer. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie