Uitzending
DWDD - 13-4-2011

13-4-2011

DWDD

3147 x bekeken | 0 reacties
8
Te gast in de 40 minuten uitzending van woensdag 13 april: Andrew Makkinga, Jan Donkers, Ellen ten Damme, Leen Timp, en Arie Boomsma. nico-dijkshoorn-dierenarts" class=dossierlink>Nico Dijkshoorn dicht en Adriaan van Dis is tafelheer.

Leen Timp
Vandaag komt ‘Het Grote 40-45 Boek’ uit. Een nieuw boek dat de Tweede Wereldoorlog in onbekende (kleuren)foto’s dichterbij brengt dan ooit. Naast propagandabeelden en aangrijpende opnamen van professionele oorlogsfotografen bevat het boek veel opmerkelijke privé-foto's. De grote kracht van het boek licht in het feit dat veel foto’s in kleur zijn. Daarbij zijn ook veel foto’s te zien van het leven van alledag, dat blijkbaar ook tijdens een oorlog zijn gangetje gaat. Te gast is Leen Timp, hij maakte tijdens de oorlog deel uit van de illegale fotodienst van de Binnenlandse Strijdkrachten, die de oorlog uitvoerig documenteerde.

Arie Boomsma
Vrijdag 15 april verschijnt het boek 'Met dat hoofd gebeurt nog eens wat'. De budeen bloemlezing van de Nederlandse poëzie, samengesteld door Arie Boomsma. Het is zijn eigen, hoogstpersoonlijke keuze. Deze keuze maakte hij uit ruim een eeuw dichtkunst.

Ellen ten Damme, Andrew Makkinga en Jan Donkers
U2 heeft sinds zondag een nieuw record in handen. Hun huidige wereldtournee '360°-tour' is het best bezocht ooit. Na een uitverkocht concert in het Braziliaanse Sao Paolo staat de bezoekersteller op bijna zeven miljoen mensen. De Ierse rockers passeren daarmee het record dat The Rolling Stones tussen 2005 en 2007 vestigde met hun Bigger Bang-tour, meldt BBC maandag. We praten met Ellen ten Damme, Jeroen Donkers en Andrew Makkinga over wat hun beste concert ooit is.

nico-dijkshoorn-dierenarts" class=dossierlink>Nico Dijkshoorn
nico-dijkshoorn-dierenarts" class=dossierlink>Nico Dijkshoorn is de huisdichter van De Wereld Draait Door. Vrijwel elke woensdag is hij te gast en zorgt dan voor sterk wisselende reacties. Zijn poëzie laat niemand onberoerd. Zijn gedichten, die gewoonlijk spontaan ontstaan, zijn altijd hyperactueel, grappig, verrassend, op de persoon en onnavolgbaar origineel.

Adriaan van Dis
Adriaan van Dis is schrijver van onder meer 'Nathan Sid', 'In Afrika' en 'Leeftocht'. Daarnaast is hij programmamaker. Al tijdens zijn studie Nederlands schreef Van Dis voor NRC Handelsblad. Ook begon hij zich te richten op romans, zowel fictie als non-fictie.

Deze uitzending van het programma DWDD is uitgezonden op woensdag 13 april door de VARA. Te gast waren Ellen ten Damme, Adriaan van Dis, nico-dijkshoorn-dierenarts" class=dossierlink>Nico Dijkshoorn, Arie Boomsma, Jan Donkers en Leen Timp. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie