Uitzending
DWDD - 23-2-2010

23-2-2010

DWDD

3551 x bekeken | 0 reacties
9
Gasten in de uitzending van vanavond zijn: Bert Koenders, Ronald Plasterk, Jetta Klijnsma, Egon Kracht, Frans van Deursen, Maarten Engeltjes, Waylon en Bennie Jolink. Tafelheer is Felix Rottenberg.

Ontslag PvdA-bewindslieden
Koningin Beatrix praat deze dinsdag met de laatste drie fractievoorzitters over de gevolgen van de val van het kabinet. Hierna moet de koningin een besluit nemen hoe het nu verder moet. Dit betekent hoogstwaarschijnlijk dat alle PvdA-bewindslieden vanaf vanmiddag officieel werkloos zullen zijn. Gaan de PvdA-ers Plasterk, Klijnsma en Koenders nu achter de geraniums duimen zitten draaien?

Judas Passion
In 2005 werd het in 1946 ontdekte ‘Evangelie volgens Judas’ openbaar gemaakt. In deze tekst wordt het beeld van Judas als ‘verrader’ van Jezus radicaal herzien.

Egon Kracht besloot het verhaal op muziek te zetten en onder zijn leiding werd de ‘Judas Passion’ geboren. De muziek is geďnspireerd door de klassieke en religieuze muziek en wordt uitgevoerd door 'The Troupe', dit keer bestaande uit negen musici en 6 vocalisten, waaronder Frans van Deursen en Maarten Engeltjes.

Johnny Cash
De cd 'American Recordings VI: Ain't no Grave' van wijlen Johnny Cash is vandaag uitgekomen. De Amerikaanse country zanger overleed in 2003, maar nam tot vlak voor zijn dood nog vele liedjes op. Dit album is het tweede en laatste album dat posthuum is uitgebracht. In de uitzending van 23 februari komen Bennie Jolink en Waylon over het album praten.

Felix Rottenberg
Felix Rottenberg is o.a. ex-voorzitter van de Partij van de Arbeid. In DWDD is hij een graag geziene gast over diverse, vaak politiek getinte onderwerpen.

Rottenberg werd in 1970 voorzitter van de Jonge Socialisten, waarna hij in het landelijke partijbestuur van de PvdA terecht kwam. Daarnaast was hij directeur van het politiek-cultureel centrum 'De Balie' in Amsterdam en van het IFFR, het Internationaal Film Festival in Rotterdam.

In 1992 werd Rottenberg, samen met Ruud Vreeman, voorzitter van de Partij van de Arbeid. Onder hem kwamen politici als Karin Adelmund en Rob Oudkerk op. Wegens ziekte moest hij in 1997 het partijvoorzitterschap neerleggen.

Deze uitzending van het programma DWDD is uitgezonden op dinsdag 23 februari door de VARA. Te gast waren Bennie Jolink, Bert Koenders, Egon Kracht, Felix Rottenberg, Frans van Deursen, Jetta Klijnsma, Ronald Plasterk en Waylon. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie