Uitzending
DWDD - 2-2-2010

2-2-2010

DWDD

2223 x bekeken | 0 reacties
8
Gasten in de uitzending van dinsdag 2 februari zijn: Joram Lürsen, Jan Verheyen, Ernst Daniël Smid, Sanne Hans en Martin Buitenhuis. Muziek is er van I Kissed Charles, tafeldame is Halina Reijn.

Femke Halsema
Femke Halsema is sinds 1998 Tweede Kamerlid van de politieke partij Groen Links. Sinds november 2002 is zij fractievoorzitter van deze partij. Voordat de politicus in de Tweede Kamer kwam, werkte ze onder andere als adviseur en onderzoeker voor het Ministerie van Binnenlandse zaken.

Joram Lürsen
Nederlandse speelfilms krijgen vrijwel altijd een ‘remake’ wanneer ze worden uitgebracht in België en vice versa. Opvallend, aangezien de cultuurverschillen tussen beide landen op het eerste gezicht niet heel erg groot zijn.

De Nederlandse filmregisseur Joram Lürsen en zijn Vlaamse collega Jan Verheyen bespreken de achtergrond van deze remakes.

Joram Lürsen is een veelzijdig regisseur. Zo deed hij afleveringen van tv-series als ‘All Stars’, ‘Vuurzee’ en ‘Flodder’ en speelfilms als ‘Mijn Franse tante Gazeuse’ en ‘In Oranje’.
Lürsen werd echter bekend bij het grote publiek met de kaskraker ‘Alles is Liefde’. De romantische komedie kreeg jubelende recensies en ontving in 2008 een Gouden Kalf voor beste Nederlandse speelfilm. Lürsen zelf kreeg de onderscheiding voor beste regie.

Jan Verheyen
Nederlandse speelfilms krijgen vrijwel altijd een ‘remake’ wanneer ze worden uitgebracht in België en vice versa. Opvallend, aangezien de cultuurverschillen tussen beide landen op het eerste gezicht niet heel erg groot zijn.
De Vlaming Jan Verheyen is filmregisseur, distributeur en tv-presentator, maar bovenal filmfanaat. Door zijn enthousiasme weet hij in 1982 als mede-organisator van het Knokke-filmfestival zeer grote filmnamen als Dennis Hopper en Robert Altman naar België te halen. Hij is organisator van de jaarlijkse ‘Nacht van de Wansmaak’, waarin cultfilms centraal staan. Daarbij heeft hij meerdere speelfilms geregisseerd en is een veelgevraagde gast in tv-programma’s.

De Vlaamse filmregisseur Jan Verheyen en zijn Nederlandse collega Joram Lürsen bespreken de achtergrond van deze remakes.

I Kissed Charles
I Kissed Charles is een Nederlandse band uit Meppel, bestaande uit zangeres Charlot (18), Marco, Joris en Brian. Hun muziek wordt omschreven als 'ondeugende, frisse, en scherphoekige synthpop'. Van de Zwarte Cross tot Noorderslag (2009) en van 3FM Serious Talent tot meestgeboekte deelnemer van de Popronde 2008. I Kissed Charles heeft al vele lovende recensies op zak. De band staat nog wat te wachten.

In de uitzending van dinsdag 2 februari spelen ze het nummer 'Let's French Tonight'.

Popstar to operastar
Vandaag imiteren we in DWDD het engelse tv-programma ‘Popstar to operastar’. Overzees is dit een groot, maar omstreden succes. Elke week kijken er miljoenen Britten hoe een aantal popmusici zich laat omscholen tot operazanger. De jury en het kijkerspubliek bepalen wekelijks wie er door mag naar een volgende ronde. Vandaag in DWDD is Ernst Daniël Smid de zangcoach, Martin Buitenhuis de tenor en Sanne Hans (Miss Montreal) ontpopt zich als sopraan.

Halina Reijn
Halina Reijn is filmactrice, toneelspeelster, schrijfster én geregeld tafeldame in De Wereld Draait Door. Het grote publiek kent haar van haar rollen in 'Zwartboek' en 'Ik Omhels Je met 1000 Armen'.

Halina studeerde aan de toneelacademie van Maastricht en verhuisde daarna naar Amsterdam. Daar speelde ze in onder meer 'Hamlet', 'Rouw Siert Electra' en 'Shopping and Fucking' en 'La voix humaine', allen van de Toneelgroep Amsterdam.

Hoewel ze tegenwoordig nog steeds op het toneel staat, is ze zich ook meer gaan toeleggen op film. Ze speelde in onder andere 'Suzy Q.', 'Zus & Zo', 'De Passievrucht' en 'Ik Omhels Je met 1000 Armen'.
Halina Reijn is tevens columniste van het vrouwenblad 'Viva' en schreef de roman 'Prinsesje Nooitgenoeg'.

In 'Zwartboek' van Paul Verhoeven speelde ze een grote rol, wat er indirect toe leidde dat ze in het Amerikaanse 'Valkyrie' één van de weinige vrouwenrollen mocht spelen. Haar beste vriendin Carice van Houten had haar aanbevolen bij Tom Cruise, de initieerder en hoofdrolspeler uit de film.

In deze uitzending van DWDD waren Ernst Daniël Smid, Femke Halsema, Halina Reijn, Joram Lürsen, Martin Buitenhuis en Miss Montreal te gast. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk. Deze uitzending van het programma DWDD werd uitgezonden op dinsdag 2 februari door de VARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie