Uitzending
DWDD - 9-2-2010

9-2-2010

DWDD

2565 x bekeken | 0 reacties
9
De gasten in de uitzending van dinsdag 9 februari zijn: Mariko Peters, Felix Rottenberg, Ronald Plasterk, Helen de Hoop en New Kids. Muziek is er van Huub van der Lubbe en Jan Robijns en tafelheer is Jort Kelder.

Mariko Peters
Vandaag (9 februari 2010) ging er een brief naar de Tweede Kamer over het Irakrapport van de commissie-Davids. De coalitie is verdeeld over een langer verblijf aldaar. Mariko Peters (Tweede Kamerlid voor Groen Links) en Felix Rottenberg geven in de uitzending van dinsdag 9 februari hun visie.

Felix Rottenberg
Vandaag ging er een brief naar de Tweede Kamer over het Irakrapport van de commissie-Davids. De coalitie is verdeeld over een langer verblijf aldaar.

Felix Rottenberg en Mariko Pters geven in de uitzending van dinsdag 9 februari hun visie.

Felix Rottenberg is o.a. ex-voorzitter van de Partij van de Arbeid. In DWDD is hij een graag geziene gast over diverse, vaak politiek getinte onderwerpen.

Rottenberg werd in 1970 voorzitter van de Jonge Socialisten, waarna hij in het landelijke partijbestuur van de PvdA terecht kwam. Daarnaast was hij directeur van het politiek-cultureel centrum 'De Balie' in Amsterdam en van het IFFR, het Internationaal Film Festival in Rotterdam.

In 1992 werd Rottenberg, samen met Ruud Vreeman, voorzitter van de Partij van de Arbeid. Onder hem kwamen politici als Karin Adelmund en Rob Oudkerk op. Wegens ziekte moest hij in 1997 het partijvoorzitterschap neerleggen.

Op tv was Felix Rottenberg o.a. te bewonderen als gast in Zomergasten 2006 en als presentator van XLF (AT5).

Ronald Plasterk
Ronald Plasterk gaat in de uitzending van dinsdag 9 februari in op de open brief die neerlandicus Julius Althuisius schreef. Hij stelt dat taal constant evolueert. Volgens hem bestaat er geen goed of fout Nederlands. Als voorzitter van de Nederlandse Taalunie is Plasterk het hier mee oneens.
Ronald Plasterk is sinds 2007 voor de Partij van de Arbeid minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Vóór zijn ministerschap was hij een gedreven en gewaardeerde bioloog - gespecialiseerd in moleculaire genetica. Ook is hij een bekende columnist.

Helen de Hoop
Dr. Helen de Hoop is hoogleraar bij de Faculteit der Letteren van de Radboud Universiteit Nijmegen, met als leeropdracht Theoretische Taalwetenschap. Zij zal met Ronald Plasterk ingaan op de open brief die neerlandicus Julius Althuisius schreef. Hij stelde dat taal constant evolueert en er eigenlijk geen goed of fout Nederlands bestaat. Als voorzitter van de Nederlandse Taalunie is Plasterk het hier mee oneens.

New Kids
De serie ‘New Kids’ is de TV, -en internethit van dit moment. De serie handelt over een groep asociale randgroepjongeren in het Brabantse dorp Maaskantje. De fictieve groep anti-helden, gehuld in trainingspakken en met matjes in de nek, doet de hele dag niet veel anders dan met een biertje rondhangen in de snackbar, met zo nu en dan een gewelddadige uitspatting.
De serie was op Comedy Central te zien. Onlangs werd bekend dat de uitzendingen van de New Kids in het aankomende seizoen twintig minuten gaan duren in plaats van de huidige drie.

Huub van der Lubbe
Huub van der Lubbe is vooral bekend als zanger van de popgroep 'De Dijk'. Hij heeft als acteur ook in diverse televisieseries en films gespeeld. Daarnaast bracht hij een aantal dichtbundels uit.

Jort Kelder
Journalist en presentator Jort Kelder is één van de tafelheren van DWDD. Kelder ventileert graag vileine meningen over economie en politiek, en heeft een zwak voor dieren en dictators.

Jort studeerde Nederlands recht aan de Universiteit van Utrecht en ging daarna aan de slag bij het tijdschrift Quote. Het blad brak door dankzij de Quote 500 Rijkste Nederlanders. Na de 'verkoop om de centen' van zijn blad vertrok Kelder per 1 april 2007. Vanaf dat moment werpt hij zich op zijn eigen mediabedrijf en zijn tv-carrière.

Op tv presenteerde hij ondermeer bij Net5 (Kelder & Co), AT5 (Duivels!), Talpa (NSE) en de KRO. Bij die laatste omroep brak hij door met ´Dragons' Den´en met 'Bij ons in de PC'. Via zijn bv Mediamaatjes is hij oprichter van 925 een website 'voor de betere kantoorknuppel'.

Deze uitzending van het programma DWDD is uitgezonden op dinsdag 9 februari door de VARA. Te gast waren Felix Rottenberg, Huub van der Lubbe, Jan Robijns, Jort Kelder, Mariko Peters en Ronald Plasterk. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie