Uitzending
DWDD - 4-2-2010

4-2-2010

DWDD

3452 x bekeken | 0 reacties
9
Gasten in de uitzending van donderdag 4 februari zijn: Henk Hofland, Felix Rottenberg en Jort Kelder. Muziek is er van Rosanne Philippens, maar ook van Golden Earring en tafelheer is Beau van Erven Dorens.

Commissie-De Wit
Vandaag 4 februari is de laatste dag van het parlementair onderzoek naar de oorzaken van de financiële crisis. Drie weken lang werd er onderzoek gedaan en werden de hoofdrolspelers in de crisis gehoord. Onder anderen Rijkman-Groenink, Wim Kok, Gerrit Zalm en vandaag Nout Wellink en Wouter Bos werden aan de tand gevoeld. Jort Kelder en Felix Rottenberg duiden de uitkomsten van het onderzoek en gaan in op de vraag wat we ervan hebben kunnen leren.

Henk Hofland
Journalist Henk Hofland schrijft elke zaterdag een column in NRC Handelsblad onder het pseudoniem S. Montag. Deze week verschijnt ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan van de krant een bundeling hiervan: De kronieken van S. Montag, Nederland 1975 – 2010.
Henk Hofland begon zijn carrière in 1953 bij het Algemeen Handelsblad en werd daar uiteindelijk hoofdredacteur. Nadat deze krant was opgegaan in NRC Handelsblad moest hij het veld ruimen wegens zijn te progressieve koers. Hij werd freelance journalist en publiceerde vele (politieke) artikelen, columns en essays en breidde zijn commentaren uit naar radio en televisie. Hofland aanvaardde in 2001 het Eredoctoraat aan de Universiteit van Maastricht wegens zijn ‘heldere, kritische reflectie op maatschappij, wetenschap en kunst'.

Golden Earring
De bandleden van de Golden Earring hebben de afgelopen jaren zeker niet stil gezeten, maar vanaf februari gaan ze echt weer de studio in om een nieuwe, harde rockplaat te produceren. In de uitzending van 4 februari komen ze hierover praten en wellicht laten ze nog wel het een en ander horen.
Golden Earring, dé Nederlandse rockband die nationele en internationale beroemdheid wierf met nummers als 'Radar Love', 'Another 45 miles' en 'When the lady smiles' komt na 7 jaar met een nieuw album. De band (Rinus Gerritsen, George Kooymans, Barry Hay en Cesar Zuiderwijk) begon in 1961, maar brak eind jaren '60 ook in het buitenland door.

Rosanne Philippens
Rosanne Philippens, Nederlands aanstormend viooltalent, soleert binnenkort bij het Nederlands Studenten Orkest in het derde vioolconcert van Saint-Saens. Ze begon op haar derde met vioolspelen aan de muziekschool in Amstelveen. Op haar elfde werd ze aangenomen bij het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en vanaf dat moment sleepte ze de ene prestigieuze prijs na de andere in de wacht. Op dit moment speelt ze in het Allegra kwartet dat eveneens meerdere prijzen heeft gewonnen.

In de uitzending van donderdag 4 februari komt zij 1 minuut lang haar muziek laten horen.

Beau van Erven Dorens
Beau van Erven Dorens is regelmatig tafelheer in DWDD. De alleskunner - want schrijver, acteur, tv-presentator en voormalig radiopresentator - stapte onlangs van RTL over naar SBS, waar hij onder andere 'Hole in the Wall'. RTL presenteerde hij onder andere: 'Het zesde zintuig', 'Dancing with the Stars' en 'Deal or no Deal'. In het verleden presenteerde hij daar ook 'RTL Boulevard'.

Deze uitzending van het programma DWDD is uitgezonden op donderdag 4 februari door de VARA. Te gast waren Jort Kelder, Beau van Erven Dorens, Barry Hay, Cesar Zuiderwijk, George Kooymans, Felix Rottenberg, Rinus Gerritsen en Henk Hofland. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie