Uitzending
DWDD - 25-11-2009

25-11-2009

DWDD

2457 x bekeken | 0 reacties
9
Gasten in de (40 min) uitzending van woensdag 25 november zijn: Prem Radhakishun, Eva-Maria Westbroek, Maarten 't Hart en Nico Dijkshoorn. Tafeldame is: Halina Reijn.

Prem Radhakishun
Prem Radhakishun is advocaat en programmamaker. In 2009 is hij op tv te zien met ‘De School van Prem’. In het verleden presenteerde hij onder meer ‘Premtime’.

Hij werd geboren in Suriname, maar kwam na de ‘Decembermoorden’ naar Nederland. Hij studeerde rechten aan de VU en werd in 1990 beëdigd als advocaat. Al tijdens zijn studie was hij journalistiek actief. Zo heeft hij gewerkt voor BNR Nieuwsradio en het Parool. In 2003 volgde Premtime.

- 12 maart 2009 was de laatste uitzending van zijn tv-programma 'De school van Prem' op tv. In DWDD ging hij in gesprek met Liesbeth Verweggen van de Algemene Onderwijsbond, wat ontaardde in een fikse discussie.

Eva-Maria Westbroek
Eva-Maria Westbroek is een gevierd internationaal operazangeres. Binnenkort is ze te zien bij De Nederlandse Opera in ‘La fanciulla del West’ van Puccini. Ze treedt zelden op in Nederland en nog minder vaak in volledig geënsceneerde opera’s. In 2006 speelde ze in 'Lady MacBeth uit Mtsensk' van Sjostakovitsj. Ze werd voor deze rol alom bekroond en bejubeld. In 2010 speelt Eva-Maria Westbroek in Engeland de hoofdrol in een nieuwe opera over het leven van playmate Anna Nicole Smith.

Maarten 't Hart
Maarten 't Hart is schrijver en bioloog. In de uitzending van 25 november komt hij praten over het feit dat hij vandaah 65 is geworden. Hij debuteerde in 1971 met 'Stenen voor een Ransuil', onder het pseudoniem Martin Hart. In 1978 brak hij definitief door met 'Een Vlucht Regenwulpen'. Andere bekende boeken van hem zijn 'Het woeden der gehele wereld', 'Een Deerne in Lokkend Postuur' en 'De Nakomer'.

In 2004 en 2006 was Maarten 't Hart lijstduwer voor de Partij van de Dieren. Later bleek dit niet te mogen, omdat hij - uit principe - geen paspoort heeft.

Nico Dijkshoorn
Nico Dijkshoorn is de huisdichter van De Wereld Draait Door. Elke woensdag is hij te gast en zorgt hij voor sterk wisselende reacties: sommigen noemen hem een prutser, anderen vinden hem geniaal. Vast staat in ieder geval dat de poëzie van Nico Dijkshoorn niemand onberoerd laat. Zijn gedichten, die gewoonlijk spontaan ontstaan, zijn altijd hyperactueel, grappig, verrassend, op de persoon en onnavolgbaar origineel.

Halina Reijn
Halina Reijn is filmactrice, toneelspeelster, schrijfster én geregeld tafeldame in De Wereld Draait Door. Het grote publiek kent haar van haar rollen in 'Zwartboek' en 'Ik Omhels Je met 1000 Armen'.

Halina studeerde aan de toneelacademie van Maastricht en verhuisde daarna naar Amsterdam. Daar speelde ze in onder meer 'Hamlet', 'Rouw Siert Electra' en 'Shopping and Fucking', allen van de Toneelgroep Amsterdam.

Hoewel ze tegenwoordig nog steeds op het toneel staat, is ze zich ook meer gaan toeleggen op film. Ze speelde in onder andere 'Suzy Q.', 'Zus & Zo', 'De Passievrucht' en 'Ik Omhels Je met 1000 Armen'.

Halina Reijn is tevens columniste van het vrouwenblad 'Viva' en schreef de roman 'Prinsesje Nooitgenoeg'.

In 'Zwartboek' van Paul Verhoeven speelde ze een grote rol, wat er indirect toe leidde dat ze in het Amerikaanse 'Valkyrie' één van de weinige vrouwenrollen mocht spelen. Haar beste vriendin Carice van Houten had haar aanbevolen bij Tom Cruise, de initieerder en hoofdrolspeler uit de film.

In deze uitzending van DWDD waren Halina Reijn, Nico Dijkshoorn, Prem Radhakishun, Maarten 't Hart en Eva-Maria Westbroek te gast. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk. Deze uitzending van het programma DWDD werd uitgezonden op woensdag 25 november door de VARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie