Uitzending
DWDD - 7-4-2011

7-4-2011

DWDD

2331 x bekeken | 0 reacties
8
Te gast in de uitzending van donderdag 7 april zijn: Abdelkader Benali, Reinout Oerlemans, Lennert Hillege, Owen Schumacher, Paul Groot. Muziek is er van Trijntje Oosterhuis en tafeldame is Halina Reijn.

Abdelkader Benali
Abdelkader Benali presenteert vanaf zondag het nieuwe boekenprogramma 'Benali Boekt'. Naast televisieprogramma is het ook een digitaal magazine dat te zien is op de iPad. Benali, zelf schrijver, gaat op zoek naar de bron van het schrijverschap. In openhartige gesprekken bespreekt hij de thema’s in het werk van zes Nederlandse schrijvers: Connie Palmen, Thomas Rosenboom, Tommy Wieringa, Doeschka Meijsing, Leon de Winter en Ramsey Nasr.

Reinout Oerlemans en Lennert Hillege
Vandaag is de cast van Nova Zembla bekend gemaakt. Nova Zembla is een film over de ontdekkingstocht van Willem Barentsz aan het eind van de 16e eeuw. Het is de eerste Nederlandse film die in 3D wordt gefilmd en na 'Komt Een Vrouw Bij De Dokter', de tweede film die is geregisseerd door Reinout Oerlemans. De crew heeft op onder meer IJsland en Spitsbergen gezocht naar goede filmlocaties. De opnames zullen in de zomer van 2011 plaatsvinden. Vandaag zijn Reinout Oerlemans en cameraman Lennert Hillege te gast.

Owen Schumacher en Paul Groot
Monty Python's Spamalot is een komische musical, gebaseerd op de film Monty Python and the Holy Grail uit 1975. Net als de film is de musical een parodie op het verhaal van King Arthur, maar er worden een aantal musicalparodieën aan toegevoegd. De titel 'Spamalot' komt overigens uit een scène van de film, waarin de ridders zingen: "We eat ham, and jam and spam a lot." Eric Idle, één van de zes Monty Python-leden, schreef het libretto en de liederen en hij werkte met John Du Prez aan de muziek. Te gast zijn Paul Groot en Owen Schumacher die schitteren in de musical.

Trijntje Oosterhuis
Trijntje is in de jaren '90 bekend geworden door de band 'Total Touch' die ze samen met haar broer Tjeerd formeerde. Nummers als 'Touch me here' en 'Somebody else's lover' zijn grote hits uit hun beginperiode. Na het laatste optreden van 'Total Touch' in 2001 heeft ze zich helemaal gericht op haar solocarrière.

Halina Reijn
Halina Reijn is filmactrice, toneelspeelster, schrijfster én geregeld tafeldame in De Wereld Draait Door. Het grote publiek kent haar van haar rollen in de speelfilms 'Zwartboek' en 'Ik Omhels Je met 1000 Armen'.

Deze uitzending van het programma DWDD is uitgezonden op donderdag 7 april door de VARA. Te gast waren Abdelkader Benali, Halina Reijn, Owen Schumacher, Paul Groot, Reinout Oerlemans en Trijntje Oosterhuis. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie