Uitzending
DWDD - 11-4-2011

11-4-2011

DWDD

5364 x bekeken | 0 reacties
8
Gasten in de in de uitzending van maandag 11 april zijn: Hans Achterhuis, Hans Aarsman, Kluun en 11 kandidaten van de 'Six Word Story' wedstrijd. Muziek is er van Face Tomorrow en tafelheer is Jan Mulder.

Hans Achterhuis
In het weekend dat Tristan van der Vlis slachtoffers maakte toen hij schietend door een winkelcentrum in Alphen aan den Rijn trok, werd Hans Achterhuis benoemd tot (eerste) 'Denker des Vaderlands'. Achterhuis is filosoof en schreef in 2008 het boek 'Met alle geweld'. In de uitzending van vanavond analyseert hij wat de achtergrond is van het incident in Alphen aan den Rijn.

Hans Aarsman
Het drama in Alphen wordt breed uitgemeten in de media. Op veel beeld is tussen de bloemen en waxinelichtjes een bord te bespeuren, met daarop in rode letters het woord ‘Warum?’ of ‘Waarom?’. Het bord is al eerder bij herdenkingsplekken te zien geweest, bijvoorbeeld bij de Naald in Apeldoorn, waar Karst T. een aanslag op de koninklijke familie probeerde te plegen. Hans Aarsman gaat in op het bord en zijn maker.

Kluun
Een ‘Six Word Story’ is een compleet verhaal, verteld in zes woorden. Schrijver Kluun organiseert nu de eerste officiële wedstrijd ter wereld in het schrijven van deze extreem korte verhalen. Iedereen kon, gedurende de afgelopen twaalf maanden, iedere maand een verhaal van exact zes woorden insturen. Kluun en 11 van de 12 finalisten zijn vanavond te gast: Frank Hendriks, Marnix Simonis, Jonas van der Zeeuw, Monique Koemans, Ivo van de Klundert, Maxim van Wijk, Stijn Kruissen, Richard de Boer, Cindy Willems, Paul Mentink en Maroesja de Ruyter.De winnaar wordt op 23 april bekendgemaakt.

Face Tomorrow
Face Tomorrow is opgericht in 1997 en bestaat uit de volgende personen: Jelle Schrooten, Aart Steekelenburg, Marc Nolte, Tijs Hop en Sjoerd van der Knoop. Het eerste album verschijnt in 2002. In maart 2011 is hun album 'Face Tomorrow' verschenen. De muziek die ze spelen valt in het genre emocore (als Muse en Radiohead).

Jan Mulder
Jan Mulder is een vaste DWDD-tafelheer. De oud-profvoetballer, voetbalanalyticus en schrijver laat zijn licht over veel onderwerpen schijnen. Hij geeft regelmatig zijn 'top vijf ergernissen'.

Deze uitzending van het programma DWDD is uitgezonden op maandag 11 april door de VARA. Te gast waren Hans Aarsman, Hans Achterhuis, Jan Mulder en Raymond van de Klundert. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie