Uitzending
DWDD - 12-5-2011

12-5-2011

DWDD

2380 x bekeken | 0 reacties
8
Te gast in de uitzending van donderdag 12 mei zijn: Twan Huys, Martijn Sanders, Barbara Makkinga en Pieter Verhoeff. Muziek is er van Chew Fu, maar ook van BLF en tafeldame is Georgina Verbaan.

Twan Huys
Donald Trump schoof zichzelf onlangs naar voren als presidentskandidaat. In 2012 zou hij het namens de Republikeinen moeten opnemen tegen Barack Obama. Volgens zijn medestanders heeft Donald Trump de kennis, de middelen, de kracht n de ervaring om Amerika zijn hoop terug te geven. Afgelopen week werd duidelijk dat het Amerikaanse volk niet veel ziet in Trumps kandidatuur. Te gast is Twan Huys. Hij woonde en werkte jarenlang als correspondent in de Verenigde Staten.

Barbara Makkinga, Martijn Sanders en Pieter Verhoeff
Volgende week wordt in de Rotterdamse Kunsthal een groots initiatief van de regionale omroepen en vele kunstinstellingen gepresenteerd : Hollandse Meesters van de 21ste Eeuw. In honderd documentaires van een kwartier kunnen we over een paar jaar zien hoe honderd grote Nederlandse hedendaagse kunstenaars werken. Cineasten als Eddy Terstall, John Appel, Myke de Jong, Frans Weisz en vele anderen werden gekoppeld aan kunstenaars als Joep van Lieshout, Teun Hocks, Berend Strik, Jan Dibbets, kortom de honderd belangrijkste kunstenaars van ons land. Een initiatief van de regionale omroepen en vele kunstinstellingen.
Aan tafel Martijn Sanders die mocht zeggen welke honderd kunstenaars verkozen werden en filmmakers Pieter Verhoeff en Barbara Makkinga.

Chew Fu
Chew Fu is, zonder dat het grote publiek het weet, n van Nederlands meest succesvolle artiesten in de VS. Alle groten willen door hem geremixt worden, zoals: Lady Gaga, Rihanna, Alicia Keys, Mariah Carey, Marilyn Manson, Usher en Timbaland. Vrijdag 13 mei zingen de X-factor kandidaten: Ed, Pyke, Rochelle, Rolf, Sim'ran, Adlicious en Sway een nummer in de remix van Chew Fu. En verder zal Chew Fu uitleggen wat hij doet om een nummer vies te remixen.

BLF
De Zeeuwse band BLF is al meer dan een decennium bekend bij het grote publiek: van 'Liefs uit Londen' tot 'Blauwe ruis' en van 'Holiday in Spain' met de Counting Crows tot 'Alles is liefde': met hun pop sound met een rauw randje scoorde de band talloze hits.

Georgina Verbaan
In de uitzending van donderdag 8 april komt Georgina Verbaan praten over haar favoriete biografie, die van William Shakespeare. Ze is actrice en brak door met haar rol in de soap 'Goede Tijden Slechte Tijden'. Op dit moment is ze te zien in 'Het Vrije Schaep' ('met de Vijf Pooten'). Bij DWDD is ze geregeld tafeldame.

Deze uitzending van het programma DWDD is uitgezonden op donderdag 12 mei door de VARA. Te gast waren Twan Huys, Georgina Verbaan, Martijn Sanders en Pieter Verhoeff. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie