Uitzending
DWDD - 19-5-2011

19-5-2011

DWDD

2377 x bekeken | 0 reacties
8
Te gast in de uitzending van donderdag 19 mei zijn: Peter Vandermeersch, Jort Kelder, Tom Egbers. Muziek is er van Tim Knol, maar óók in DWDD recordings van Ellen ten Damme en Ruben Block. Tafelheer is Beau van Erven Dorens.

Peter Vandermeersch en Jort Kelder
Vannacht schreef Dominique Strauss-Kahn in een wereldwijd gepubliceerde brief dat hij aftreedt als baas van het IMF (Internationaal Monetair Fonds). In de Franse kranten wordt gesproken over het grootste politieke schandaal sinds de Tweede Wereldoorlog. Hoewel de hele wereld zeker denkt te weten dat Strauss-Kahn schuldig is, groeit in Frankrijk juist de groep die in zijn onschuld gelooft. Dit geloof in onschuld wordt gevoed door de berichtgeving in de media. We praten erover met Peter Vandermeersch. Hij was correspondent voor De Standaard. In Frankrijk was hij dat toen Mitterand bekend maakte een buitenechtelijke dochter te hebben en hij zat in de VS toen Bill Clinton bekend maakte een affaire te hebben gehad met Monica Lewinsky. Ook Jort Kelder is te gast.

Tom Egbers
Andere Tijden Sport maakt zich op voor een nieuwe achtdelige zomerreeks. Vanaf zondag 5 juni staan acht zondagen op rij sport en geschiedenis centraal in het gezamenlijke programma van de VPRO en de NOS. Tom Egbers presenteert en is vanavond te gast. In de eerste vier delen staan de bijzondere verhalen centraal van de ‘pioniers’ Karel Aalbers (ex-voorzitter Vitesse), tafeltenniskampioene Bettine Vriesekoop, judoka Anton Geesink en Willy Stähle, voormalig wereldkampioen waterskiën en Nederlands sportvrouw van het jaar 1971.

DWDD recordings
In DWDD recordings spelen Nederlandse en/of Vlaamse muzikanten een voor hen belangrijk nummer. Vanavond met Ellen ten Damme en Ruben Block (frontman van Triggerfinger).

Tim Knol
Singer-songwriter Tim Knol maakt rootsrock, vergelijkbaar met artietsen als Gram Parsons, Wilco en Ryan Adams. De jonge muzikant maakt in 2009 een vliegende start., hij tekent op Lowlands een contract bij Excelsior Recordings. Zijn titelloze debuutplaat verschijnt in januari 2010 en krijgt direct lovende kritieken.

Beau van Erven Dorens
Beau van Erven Dorens is regelmatig tafelheer in DWDD. De alleskunner - want schrijver, acteur, tv-presentator en voormalig radiopresentator - stapte in 2009 van RTL over naar SBS, waar hij 'Hole in the Wall' ging presenteren. Bij RTL presenteerde hij onder anderen: 'Het zesde zintuig', 'Dancing with the Stars', 'Deal or no Deal' en 'RTL Boulevard'.

Deze uitzending van het programma DWDD is uitgezonden op donderdag 19 mei door de VARA. Te gast waren Jort Kelder, Beau van Erven Dorens, Ellen ten Damme, Tom Egbers en Ruben Block. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie