Uitzending
DWDD - 16-5-2011

16-5-2011

DWDD

3269 x bekeken | 0 reacties
8
Te gast in de uitzending van maandag 16 mei zijn: Diederik Jekel, Désanne van Brederode, Veerle Claus en Yvo Niehe. Muziek is er van The Souldiers en tafelheer is Jan Mulder.

Diederik Jekel en Désanne van Brederode
In Engeland kun je later dit jaar via een snelle en precieze bloedtest (een zogenaamde telomeertest) voor 500 euro (400 pond) laten uitrekenen hoe snel je oud wordt. Zo kun je dus inschatten hoe lang je nog te leven hebt. Deze bloedtest laat zien wat de lengte is van de zogeheten telomeren aan het einde van jouw DNA-strengen. Als je korte telomeren hebt, leef je minder lang dan iemand met lange telomeren. Met wetenschapsjournalist Diederik Jekel en filosoof Désanne van Brederode praten we verder. Willen we überhaupt wel weten hoe oud we worden?

Veerle Claus
De Wolken, uit de geheime laden van Hugo Claus is een bundel waarin een selectie uit het omvangrijke archief van Hugo Claus is samengevoegd. Het boek omvat onder andere: dagboekfragmenten, gedichten, facturen, correspondentie met verschillende personen en kattebelletjes. Volgens Veerle Claus (Claus' vrouw) was het archief een chaos. Samen met journalist Mark Schaevers selecteerde ze wat er in het lees, en kijkboek moest komen. 'De Wolken' refereert aan de titel van het laatste boek waaraan Claus werkte voordat hij overleed. Woensdag 18 mei 2011 zal het boek worden gepresenteerd.

Ivo Niehe
Ivo Niehe is een keurige man uit het Gooi. Tegelijkertijd is Niehe een man met een groot Ajax hart! Gisteren zat hij in het stadion en zag hij met eigen ogen zijn club na zeven magere jaren de kampioenstitel binnenhalen. Door de jaren heen interviewde hij veel grote Ajacieden en dus kijken we vanavond met hem naar de kampioenswedstrijd van gisteren en blikken we terug op zijn mooiste Ajax.

The Souldiers
The Souldiers is een Amsterdamse band die sterk is beïnvloed door soul, funk en blues. Oprichter Joost van Dijck speelde met zijn zussen Floor, Sofie en Cato en hun vader Paul in 'de Van Dijck Band'. Onder leiding van hun vader leerden ze live op te treden en in 'close harmony' samen te zingen.

Jan Mulder
Jan Mulder is een vaste DWDD-tafelheer. De oud-profvoetballer, voetbalanalyticus en schrijver laat zijn licht over veel onderwerpen schijnen. Hij geeft regelmatig zijn 'top vijf ergernissen'.

Deze uitzending van het programma DWDD is uitgezonden op maandag 16 mei door de VARA. Te gast waren Ivo Niehe, Jan Mulder en Désanne van Brederode. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie