Uitzending
DWDD - 11-5-2011

11-5-2011

DWDD

2584 x bekeken | 0 reacties
7
Gasten in de uitzending van woensdag 11 mei zijn: Heleen, Hiek Grootendorst, Jan Dirk van der Burg, Maarten ’t Hart, Jan-Hein Kuijpers, Inez Weski en Gerard Spong. Muziek is er van The Kik, nico-dijkshoorn-dierenarts" class=dossierlink>Nico Dijkshoorn dicht en tafelheer is Jort Kelder.

De Confrontatie
De NCRV start met ‘De Confrontatie’, een tv-programma waarin slachtoffers van zinloos geweld hun verhaal kunnen doen. Wat hebben ze meegemaakt en hoe hebben deze vreselijke gebeurtenissen hun leven veranderd? Iedere week staat er één verhaal centraal waarin het slachtoffer de moed verzamelt om de confrontatie aan te gaan met de dader. In totaal maakt de NCRV acht afleveringen. Te gast zijn de slachtoffers uit de eerste twee afleveringen. Heleen werd thuis overvallen, scheidsrechter Hiek Grootendorst werd tijdens een wedstrijd tegen de grond geslagen.

Maarten 't Hart en Jan-Dirk van der Burg
Nederland staat bekend om zijn strak ingerichte landschap. Elke weg, elk voetpad en ieder fietspad is met strenge planning aangelegd. De mens is echter koppig en blijft de kortste weg van A naar B zoeken. Zo ontstaan de ‘olifantenpaadjes’, shortcuts die van de gebaande paden afwijken. Bijvoorbeeld: een bocht afsnijden door het gras, een pad dwars door de bosjes. Jan-Dirk van der Burg maakte er een fotoboek van, getiteld ‘Olifantenpaadjes’. Hij is samen met bioloog Maarten ’t Hart, al jaren gefascineerd door de paadjes, te gast.

Inez Weski, Gerard Spong en Jan-Hein Kuijpers
Uit onderzoek van de University of Texas en de New York Law School blijkt dat er vaak popartiesten worden geciteerd in de rechtszaal. Zelfs bij de Amerikaanse Hoge Raad komt het voor. Bob Dylan is de meest geciteerde, gevolgd door de Beatles en Bruce Springsteen. Hoe is de situatie in Nederland, wordt hier Frans Bauer soms aan de lopende band geciteerd? Advocaten Jan-Hein Kuijpers, Inez Weski en Gerard Spong vertellen.

The Kik
The Kik is een beatgroep die bestaat uit: Marcel Groenewegen, Dave von Raven, Ries Doms and Arjan Spies. Alle bandleden zijn afkomstig uit andere bands die stuk voor stuk al aardig aan de weg timmerden. Spies speelde in 'Mark & The Spies', Ries Doms zat in de band 'Hooghwater' en Dave von Raven en Marcel Groenewegen zaten in 'The Madd'. Het motto van de groep was er eerder dan de bandnaam. Z

Jort Kelder
Journalist en presentator Jort Kelder is één van de tafelheren van DWDD. Kelder ventileert graag vileine meningen over economie en politiek, en heeft een zwak voor dieren en dictators. Jort studeerde Nederlands recht aan de Universiteit van Utrecht en ging daarna aan de slag bij het tijdschrift Quote. Het blad brak door dankzij de Quote 500 Rijkste Nederlanders.

nico-dijkshoorn-dierenarts" class=dossierlink>Nico Dijkshoorn
nico-dijkshoorn-dierenarts" class=dossierlink>Nico Dijkshoorn is de huisdichter van De Wereld Draait Door. Vrijwel elke woensdag is hij te gast en zorgt dan voor sterk wisselende reacties. Zijn poëzie laat niemand onberoerd. Zijn gedichten, die gewoonlijk spontaan ontstaan, zijn altijd hyperactueel, grappig, verrassend, op de persoon en onnavolgbaar origineel.

Deze uitzending van het programma DWDD is uitgezonden op woensdag 11 mei door de VARA. Te gast waren Jort Kelder, nico-dijkshoorn-dierenarts" class=dossierlink>Nico Dijkshoorn, Jan-Hein Kuijpers, Gerard Spong, Maarten 't Hart en Inez Weski. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie