Uitzending
DWDD - 17-5-2011

17-5-2011

DWDD

4840 x bekeken | 0 reacties
9
De 1000e aflevering van DWDD zal dinsdag 17 mei volledig in het teken staan van Willem Duys. Te gast zijn: Bob Rooyens, Fred Oster, Tonny Eyk, Lee Towers, Martine Bijl. Muziek is er van Toots Thielemans en tafeldame is Mies Bouwman. Ook te gast, maar niet aan tafel zijn: André van Duin, Bert van der Veer, Jan Mulder, Lee Towers, Patricia Paay, Koos Postema en familie en vrienden van Willem Duys.

Jan Mulder, Patricia Paay en Koos Postema
De duizendste aflevering van De Wereld Draait Door staat in het teken van het tv-oeuvre van de nu 82-jarige televisie-coryfee Willem Duys. Duys presenteerde van 1963 tot 1979 Voor de vuist weg' waar DWDD zich verwant mee voelt. In de speciale uitzending is Mies Bouwman tafeldame. Verder schuiven aan tafel: Fred Oster, Martine Bijl, Bob Rooyens, Toots Thielemans, Lee Towers en Aleid Rensen. Jakhals Frank praat in Londen met ex-Rolling Stone Bill Wyman over de tijd dat Duys in Zuid-Frankrijk zijn buurman was. Verder zijn ook in de studio aanwezig: de dochter van Willem Duys: Saskia Hilgersom, André van Duin, Bert van der Veer, Jan Mulder, Patricia Paay en Koos Postema.

Fred Oster
Fred Oster is een voormalig Nederlandse tv-presentator, tv-regisseur en producent. In de jaren zeventig en tachtig was hij een bekende AVRO presentator. Hier presenteerde o.a. het programma 'Wie-kent-kwis'. Een belangrijk onderdeel van dit programma was het finalespel, dat bestond uit de ‘marmotten-race’.

Mies Bouwman
Mies Bouwman is een Nederlandse televisie icoon. Ze was omroepster tijdens de allereerste Nederlandse televisie-uitzending van de KRO in 1951. Daarna was ze niet meer van de buis weg te slaan.

Martine Bijl
Martine Bijl is zangeres, actrice, schrijfster en cabaretière. Ze werd in 1965 ontdekt door Willem Duys, terwijl ze toen nog op het gymnasium zat. Ze had vroege hits met 'De makelaar van Schagen' en 'Bloemendaalse bos'. Bijl speelde ook in films als ‘Help, de dokter verzuipt’ en ‘Vroeger kon je lachen’.

Toots Thielemans
Jean 'Toots' Thielemans werd in 1922 in België geboren, maar emigreerde in 1952 naar de Verenigde Staten. Hij speelde onder andere gitaar en accordeon, maar werd groot door het meesterlijke bespelen van de mondharmonica. Zijn eerste Europese concerttour was in 1950. Hij speelde met de grootsten der aarde als Miles Davis, Paul Simon, Billy Joel, Quincy Jones en Ray Charles.

Lee Towers
In 1975 werd Leen Huyzer, oftewel Lee Towers in het programma 'Muziek Mozaïek' van Willem Duys geïntroduceerd als 'de zingende hijskraanmachinist'. In 1984 is Towers, met zijn Gala Of The Year, de eerste Nederlandse artiest die twee uitverkochte concerten achter elkaar geeft in het Rotterdamse sportpaleis Ahoy'.

Bob Rooyens
Bob Rooyens behoort tot de tweede generatie Nederlandse televisieregisseurs na pioniers als Erik de Vries, Willy van Hemert en Gijs Stappershoef. Met zijn artistieke talent introduceert Bob - net als collega’s Jef de Groot en Rob Touber - vernieuwende elementen in zijn vak. Dit proces is vaak het gevolg van experimenteren met het medium televisie.

Aleid Rensen
Aleid Rensen was van 1970 tot en met 1995 direkteur van het Noorderdierenpark in Emmen. Ze is de dochter van de oprichter van de dierentuin en voedde vaak kleine dieren op totdat deze oud genoeg waren om op eigen benen te staan. Toen ze aantrad, investeerde ze samen met haar man Jaap, in educatie en in de verbetering van de leefomgeving van de dieren in de dierentuin.

Deze uitzending van het programma DWDD is uitgezonden op dinsdag 17 mei door de VARA. Te gast waren Jan Mulder, Patricia Paay, Erik de Vries, Tonny Eyk, Koos Postema, Martine Bijl, Bob Rooyens, Mies Bouwman, Fred Oster, Lee Towers, André van Duin, Toots Thielemans en Bert van der Veer. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie