Uitzending
DWDD - 18-5-2011

18-5-2011

DWDD

3081 x bekeken | 0 reacties
8
Te gast in de uitzending van woensdag 18 mei zijn: Henk Hagoort, Margriet van der Linden, Cécile Narinx, Heleen van Rooyen, Jan Donkers, Iris Koppe. Muziek is er van Gers en Chef'Special, nico-dijkshoorn-dierenarts" class=dossierlink>Nico Dijkshoorn dicht en tafelheer is Adriaan van Dis.

Henk Hagoort
De Publieke Omroep moet vanaf 2015 200 miljoen euro gaan bezuinigen. Omwille van efficiency moeten omroepen fuseren. Vandaag werd bekend dat VARA en BNN vanaf 2016 samen verder gaan, net als KRO en NCRV. AVRO en TROS hadden al eerder bekend gemaakt te gaan fuseren. De omroepen hebben wel voorwaarden gesteld, o.a.: meer geld en zendtijd. EO, VPRO en MAX gaan niet fuseren. NOS en NTR, taakomroepen zonder leden, blijven aparte organisaties. Van Powned en WNL is nog onduidelijk of ze door mogen en zijn niet bij de plannen betrokken.

Iris Koppe en Jan Donkers
Muzieklegende Bob Dylan wordt volgende week 70 jaar. Hij treedt nog steeds op, moet hij niet eens met pensioen? We praten erover met muziekjournalist Jan Donkers en Iris Koppe, auteur en journalist. Volgende week, van maandag op dinsdagnacht, zendt omroep Human op Radio 1 een vier uur durende ode aan Bob Dylan uit, ter ere van zijn 70e verjaardag.

Heleen van Royen, Margriet van der Linden en Cécile Narinx
Dominique Strauss-Kahn is de huidige directeur generaal van het IMF (Internationaal Monetair Fonds). Afgelopen weekend werd hij in New York aangehouden omdat hij wordt verdacht van het aanranden van een kamermeisje in het hotel waar hij verbleef. Volgens zijn advocaten heeft Straus-Kahn een alibi. Hij zou een eetafspraak met zijn dochter hebben gehad. Op dit moment staat hij onder streng toezicht in zijn cel in New York, zodat hij geen zelfmoord kan plegen. Met Cécile Narinx, Heleen van Rooyen en Margriet van der Linden praten we over wat macht met je doet.

Gers
Gers volledige naam is Gers Pardoel. Hij is een rapper die zijn carrière begon toen hij in verschillende producties van andere mee rapte. Hij scoorde een mega hit in Nederland met de Opposites met het nummer 'Broodje Bakpao'. Hij is de protége van Postman. Zijn solosingle heet 'Morgen ben ik rijk'.

Chef'special
Chef'Special is een Haarlemse band, bestaande uit Joshua Nolet, Guido Joseph, Wouter Prudon, Jan Derks en Wouter Heeren. Sinds 2008 maken zij opzwepende muziek dat een mix van hiphop, funk, reggae en rock is. Met veel energie en plezier zijn zij met hun bandbus langs de Franse en Spaanse kust gereisd en hebben zij waar mogelijk opgetreden.

nico-dijkshoorn-dierenarts" class=dossierlink>Nico Dijkshoorn
nico-dijkshoorn-dierenarts" class=dossierlink>Nico Dijkshoorn is de huisdichter van De Wereld Draait Door. Vrijwel elke woensdag is hij te gast en zorgt dan voor sterk wisselende reacties. Zijn poëzie laat niemand onberoerd. Zijn gedichten, die gewoonlijk spontaan ontstaan, zijn altijd hyperactueel, grappig, verrassend, op de persoon en onnavolgbaar origineel.

Adriaan van Dis
Adriaan van Dis is schrijver van onder meer 'Nathan Sid', 'In Afrika' en 'Leeftocht'. Daarnaast is hij programmamaker. Al tijdens zijn studie Nederlands schreef Van Dis voor NRC Handelsblad. Ook begon hij zich te richten op romans, zowel fictie als non-fictie.

Deze uitzending van het programma DWDD is uitgezonden op woensdag 18 mei door de VARA en NTR. Te gast waren Adriaan van Dis, nico-dijkshoorn-dierenarts" class=dossierlink>Nico Dijkshoorn, Margriet van der Linden, Henk Hagoort, Cécile Narinx, Iris Koppe, Jan Donkers en Heleen van Royen. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie