Uitzending
DWDD - 5-5-2011

5-5-2011

DWDD

2074 x bekeken | 0 reacties
8
Te gast in de uitzending van donderdag 5 mei zijn: Johan van Hulst, Lies Caransa, Kees Jansma, Carice van Houten, Hans Aarsman. Muziek is er van Josh Rouse en tafeldame is Alma Mathijsen.

Johan van Hulst en Lies Caransa
Als onderwijzer en leraar was Johan van Hulst van 1942 tot 1960 directeur van de Pedagogische Academie in Amsterdam. Op deze manier was hij tijdens de Tweede Wereldoorlog verantwoordelijk voor de redding van honderden joodse baby's en kinderen uit de crèche van de Hollandsche Schouwburg. Zo redde hij ook Lies Caransa. Zij was toen vier jaar oud. In 1973 kreeg Johan van Hulst de Yad Vashem-onderscheiding voor zijn verdiensten tijdens WOII. Deze onderscheiding is een eretitel voor niet-joden die destijds joden hebben geholpen te ontkomen aan de Duitse onderdrukking. Lies Caransa en Johan van Hulst zijn beiden te gast.

Kees Jansma
Morgen is Kees Jansma te zien in het tv-programma ‘Heilig Gras’. De voetbaljournalist voelt al sinds zijn vroegste jeugd een diepe liefde voor ADO Den Haag. In deze liefde bivakkeerde hij regelmatig tussen hoop en vrees. Samen met diverse ADO-coryfeeën van vroeger en nu beschouwt Jansma het wel en wee van de slapende reus uit de derde voetbalstad van Nederland, die dit seizoen opvallend goed presteert in de Eredivisie.

Carice van Houten en Josh Rouse
Carice van Houten stelt maandelijks een muziekavond samen in Vredenburg Leeuwenbergh, een klein kerkje in het centrum van Utrecht. Het programma bestaat uit optredens van haar favoriete artiesten. Het kerkje is niet bestand tegen versterkt geluid, dus moeten de optredens ‘unplugged’ plaatsvinden. De 'Leeuwenbergh unplugged, Carice presents…' avonden zijn een doorslaand succes. Op 3 maart was Carice al bij ons te gast, samen met Jon Allen. Vanavond brengt zij Josh Rouse mee. Hij trad eerder op tijdens de muziekavond van Carice en vanwege het grote succes heeft zij hem teruggevraagd. Morgen zal hij een hele avond unplugged optreden in Vredenburg Leeuwenbergh.

Hans Aarsman
Hans Aarsman is een Nederlands fotograaf (Trouw) van vooral het Nederlands landschap. Tegelijkertijd is hij schrijver. De laatste tijd schrijft hij meer dan dat hij fotografeert. In de Volkskrant staat de rubriek 'De Aarsman Collectie' van zijn hand. Aarsman heeft het talent om je anders naar een foto te laten kijken. Zodat je je afvraagt 'Wáárom is deze foto gemaakt?'

Alma Mathijsen
Alma Mathijsen is een creatieve duizendpoot. Ze studeerde aan de Rietveld Academie en schreef columns voor het NRC-jongerenmagazine 'Spunk'. Voor het Parool vulde ze wekelijks samen met Fanny van de Reijt twee pagina’s van de zaterdagbijlage.

Deze uitzending van het programma DWDD is uitgezonden op donderdag 5 mei door de VARA. Te gast waren Carice van Houten, Kees Jansma, Johan van Hulst en Hans Aarsman. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie