Uitzending
DWDD - 6-5-2011

6-5-2011

DWDD

2140 x bekeken | 0 reacties
8
Gasten in de uitzending van vrijdag 6 mei zijn: Henk Bleker, Wim Heldens, Jeroen Reijnders en Jah6. Muziek is er van Miss Montreal en tafelheer is Marc-Marie Huijbregts. Ook Downistie vanavond!

Blekerleaks
De stichting Das&Boom heeft de website ‘Blekerleaks.nl’ opgericht. Middels de site wordt een oproep gedaan om, al dan niet anoniem, officiële documenten over het natuurbeleid van Henk Bleker te lekken. Ook de ambtenaren van Blekers ministerie worden aangesproken, wat tot woede bij de staatssecretaris leidde.

Das&Boom stelt dat het natuurbeleid van het kabinet desastreus is voor flora en fauna in Nederland. De stichting wil het beleid juridisch gaan aanvechten en is daarom op zoek naar documenten die de rechtszaak kunnen ondersteunen, bijvoorbeeld toespraken, notulen en andere officiële documenten. Vanavond reageert Henk Bleker op het omstreden initiatief.

Wim Heldens
Kunstenaar Wim Heldens schildert realistische portretten. In eigen land is hij minder bekend dan in de V.S. en Groot Brittannië, daar betalen liefhebbers astronomische bedragen voor een werk van zijn hand. Hij is nu genomineerd voor de zeer prestigieuze Britse ‘BP Portrait Award’, de belangrijkste prijs in het genre van portretkunst. Hij hangt daarom in de National Portrait Gallery in Londen, met een portret dat hij maakte van zijn aangenomen zoon Jeroen Reijnders. Als hij wint ontvangt hij een geldbedrag én een opdracht om een bekende Brit te schilderen. De kunstenaar is samen met Jeroen te gast.

Jah6
JAH6 is een gezamenlijk project van Rudi de Graaff (Gotcha) en Pieter Both (zanger van de band Beef). De muziekstijl van Jah6 wordt ook wel omschreven als ‘levenslied met een reggaebeat’. Het eerste nummer dat zij uitgebracht hebben is de reggae-versie van ‘Zij gelooft in mij’ van André Hazes. Op het debuutalbum, dat nog dit jaar uitkomt, zullen covers te horen zijn van onder andere Tante Leen, Manke Nelis, André Hazes en Ramses Shaffy. Daarnaast zal Jah6 in het voorprogramma van Guus Meeuwis in het PSV-stadion staan. Vanavond aan tafel Pieter Both, Rudi de Graaff en zanger Herman Havertong.

Miss Montreal
Er is talent dat de tijd krijgt zich optimaal te ontwikkelen. Sanne Hans, ook wel bekend als Miss Montreal, is er zo één. Ze schreef al liedjes toen ze heel jong was en speelde vanaf haar tienerjaren in bandjes. Eén van die bands, 'Ysis', een echt meidentrio, maakte langzaam furore in het circuit.

Sanne werd pas echt bekend toen ze als Miss Montreal begin 2008 met haar liedjes naar buiten trad....

Marc-Marie Huijbregts
Marc-Marie Huijbregts is een vaste tafelheer voor de vrijdagavond (al is hij ook wel eens op een andere dag present)! Hij werd bij het grote publiek bekend met zijn optredens in ‘Dit Was het Nieuws’. Het tv-programma ‘Wie is de Mol?’, de film ‘Alles is Liefde’ en de tv-series: ‘Het Schaep met de Vijf Pooten’, en ''t Vrije Schaep' volgden. Op 13 februari 2009 onthulde Marc-Marie dat hij kaal...

Downistie
Vrijdag 11 maart start 'De Wereld Draait Door' een wekelijkse soap met uitsluitend acteurs met het syndroom van Down. Nooit eerder werd een dergelijke soap gemaakt. Gedurende twaalf weken leven kijkers mee met de verwikkelingen rond hoofdpersonen Thomas, Nina, Rosanne, Hubert en Vicky in 'Downistie'.

Deze uitzending van het programma DWDD is uitgezonden op vrijdag 6 mei door de VARA. Te gast waren Marc-Marie Huijbregts, Henk Bleker, Miss Montreal en Guus Meeuwis. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble Black Five Days 5 dagen écht de beste aanbiedingen Bekijk nu!