Uitzending
DWDD - 22-2-2010

22-2-2010

DWDD

2191 x bekeken | 0 reacties
9
De uitzending van maandag 22 februari staat geheel in het teken van de val van het kabinet. Gasten zijn: Jack de Vries, Femke Halsema en Nico Dijkshoorn. Joost Prinsen presenteert 'De Grote-Balkenende-Voortijdig-Gevallen-Kabinets-Quiz'. Deelnemers zijn: Erik van Muiswinkel, Owen Schumacher, Wouke van Scherrenburg en Rutger Castricum. Tafelheer is Felix Rottenberg.

Femke Halsema
In de uitzending van maandag 22 februari komt Femke praten over de val van het vierde kabinet Balkenende. Afgelopen weekend zei ze het volgende: "ik gun Jan Peter Balkenende het beste, maar ik gun Nederland niet nogmaals premier Balkenende." Hoe moet het volgens Femke Halsema wl verder in politiek Nederland?

Femke Halsema is sinds 1998 Tweede Kamerlid van de politieke partij Groen Links. Sinds november 2002 is zij fractievoorzitter van deze partij. Voordat de politicus in de Tweede Kamer kwam, werkte ze onder andere als adviseur en onderzoeker voor het Ministerie van Binnenlandse zaken.

Jack de Vries
Jack de Vries is staatssecretaris van Defensie en voormalig spindoctor van premier Jan-Peter Balkenende. Ook was hij campagneleider van het CDA bij de verkiezingen van 2006.

De Vries studeerde politicologie aan de Vrije Universiteit van Amsterdam. In 1992 werd hij voorzitter van het CDJA en gemeenteraadslid voor het CDA in stadsdeel het Amsterdamse stadsdeel Oud-West. Ook zat hij in het partijbestuur van het CDA.

Vanaf 1997 namen zijn campagnewerkzaamheden voor het CDA toe: hij werd voorlichter van de Tweede Kamer-fractie van de partij. Premier Jan-Peter Balkenende nam De Vries mee naar het ministerie van Algemene Zaken, waar hij beschouwd werd als 'de schaduw van Balkenende'. In 2005 werd hij benoemd tot campagneleider van het CDA voor de Tweede Kamerverkiezingen van 2006, die mede door hem werden gewonnen.

Per 1 oktober 2007 trad Jack de Vries terug uit het politieke leven en ging als adviseur werken. Toen staatssecretaris van Defensie Cees van der Knaap opstapte om burgermeester in Ede te worden, deed het CDA opnieuw een beroep op De Vries. En met succes: sinds 18 december 2007 is Jack de Vries staatssecretaris van Defensie.

Joost Prinsen
Joost Prinsen presenteert maandag 22 februari 'De grote Balkenende-voortijdig-gevallen-kabinetten-quiz' rondom het gevallen kabinet Balkenende. Deelnemers zijn: Erik van Muiswinkel, Owen Schumacher, Wouke van Scherrenburg en Rutger Castricum.

Joost Prinsen is acteur, zanger, presentator en schrijver. Na het gymnasium, ging hij naar de Toneelschool in Amsterdam. De acteur werd bij het grote publiek vooral bekend door zijn rollen in de televisieprogramma's 'Stratemaker op zee show' en 'De Zevensprong'. Tegenwoordig is hij nog steeds te zien als acteur in 'Het Klokhuis' en is hij presentator van de kennisquiz 'Met het mes op tafel'.

Naast zijn werk als acteur en presentator, zingt en schrijft hij ook regelmatig. Zo schreef hij onder andere de boeken 'De Scharrelaar' en 'Een goede speler is niet eerlijk'.

Felix Rottenberg
Felix Rottenberg is o.a. ex-voorzitter van de Partij van de Arbeid. In DWDD is hij een graag geziene gast over diverse, vaak politiek getinte onderwerpen.

Rottenberg werd in 1970 voorzitter van de Jonge Socialisten, waarna hij in het landelijke partijbestuur van de PvdA terecht kwam. Daarnaast was hij directeur van het politiek-cultureel centrum 'De Balie' in Amsterdam en van het IFFR, het Internationaal Film Festival in Rotterdam.

In 1992 werd Rottenberg, samen met Ruud Vreeman, voorzitter van de Partij van de Arbeid. Onder hem kwamen politici als Karin Adelmund en Rob Oudkerk op. Wegens ziekte moest hij in 1997 het partijvoorzitterschap neerleggen.

Nico Dijkshoorn
Nico Dijkshoorn is de huisdichter van De Wereld Draait Door. Elke woensdag is hij te gast en zorgt dan voor sterk wisselende reacties. Sommigen noemen hem een prutser, anderen vinden hem geniaal. Vast staat in ieder geval dat de pozie van Nico Dijkshoorn niemand onberoerd laat. Zijn gedichten, die gewoonlijk spontaan ontstaan, zijn altijd hyperactueel, grappig, verrassend, op de persoon en onnavolgbaar origineel.

Behalve bij DWDD is Nico Dijkshoorn ook te lezen in de Pers, op nu.nl en vi.nl, JFK, Draadstaal en Dit was het nieuws.

In deze uitzending van DWDD waren Erik van Muiswinkel, Felix Rottenberg, Femke Halsema, Jack de Vries, Joost Prinsen, Nico Dijkshoorn, Owen Schumacher, Rutger Castricum en Wouke van Scherrenburg te gast. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk. Deze uitzending van het programma DWDD werd uitgezonden op maandag 22 februari door de VARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie