Uitzending
Dragons Den - 7-7-2008

7-7-2008

Dragons Den

1623 x bekeken | 0 reacties
6
De uit voormalig Perzië afkomstige, 24-jarige Payam heeft voor een oer-Hollands beroep gekozen: fietsenmaker. Hij droomt ervan om zijn bedrijfje ‘Mobike’ uit te breiden en een franchise firma op te zetten. De dragons hebben bewondering voor deze jonge ondernemer. Maar de vraag is of zij mee willen in de gevraagde investering om deze mobiele service voor onderhoud van fietsen verder uit te breiden.

Wie zou niet gevleid zijn als er een champagne naar hem of haar vernoemd wordt. Deze eer valt dragon Annemarie van Gaal ten deel als pitcher Michiel zijn ‘Pur Sang Royal’ champagne aan de naam ‘Annemarie’ koppelt. Een slimme zet, waarmee hij wellicht al één dragon over de streep trekt om te investeren, maar daarmee ook vier dragons uitsluit. Misschien helpt het om de dragons een glas champagne aan te bieden?

Ellen en Gerry springen in op een behoefte: het oprichten van een site voor de gescheiden man. Met hun site denken zij veel gescheiden mannen tussen de 30 en 60 jaar te kunnen bedienen. De dames hebben al een site voor de gescheiden vrouw opgezet met veel succes en zien een markt voor een site voor de gescheiden man. Tussen de dragons bevindt zich een aantal ervaringsdeskundigen. Hoe schatten zij het gedrag van de gescheiden man in? Speelt deze site werkelijk in op een behoefte?

Het aanbod in kinderkleding heeft de laatste jaren een enorme vlucht genomen. Ondanks de vele aanbieders, menen Arvid en Pauline met ‘C-Rose’, een mooie en betaalbare meisjeskledinglijn die alleen via internet is te bestellen, een succesvol bedrijf neer te zetten. Voordat de dragons een besluit nemen om al dan niet te investeren, werpen zij een kritische blik op de handgemaakte jurkjes.

Deze uitzending van het programma Dragons Den is uitgezonden op maandag 7 juli door de KRO. Te gast waren Henk Keilman, Annemarie van Gaal, Willem Sijthoff, Arjen de Koning en George Banken. De presentatie was in handen van Jort Kelder.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie