Uitzending
Dragons Den - 30-6-2008

30-6-2008

Dragons Den

1687 x bekeken | 0 reacties
6
Als je snel rijk wilt worden, moet je naast een goed idee, een dosis lef hebben en in jezelf geloven. De Amsterdamse kroegbaas Edward voldoet aan deze voorwaarden. Hij gelooft zelfs zo in zijn uitvinding, dat hij de hypotheek op zijn huis heeft verhoogd om zijn idee verder uit te werken. Met de 123 Stop Fire kraanbrandblusser hoopt hij in één klap rijk te worden. Deze ‘geniale uitvinding’, een compacte 10 meter lange brandslang die in 1 seconde is aan te sluiten op iedere kraan, moet de standaard brandblusser vervangen en binnen afzienbare tijd in alle huishoudens te vinden zijn. Aan de hand van een demonstratie laat Edward zien waar de 123 Stop Fire toe in staat is. Maar ja, hoe bereid zijn de dragons om te investeren in een brandblusser waarvan de slang lekt?

Mark en Marieke, master studenten aan de Universiteit van Amsterdam, zijn ervan overtuigd dat zij het concept magnetisch koelen succesvol op de markt kunnen brengen. De dragons leggen de studenten het vuur aan de schenen als blijkt dat zij het lef hebben om een behoorlijke investering te vragen, terwijl de cijfers niet onderbouwd zijn.

Designer kleding voor honden is ‘hot’ in Amerika. Tcacika en haar hondje ‘Lente’ vragen de dragons te investeren in Keff Dog Couture zodat ook de Nederlandse hond er modebewust bij kan lopen. Een concept dat in Amerika booming business is, daar moet de Nederlandse hondenliefhebber toch ook warm voor lopen. Wie van de dragons gaat mee in deze trend?

In Rusland was het een groot succes. Twin Thermo, kleding voorzien van verwarmingselementen die het lijf warm houden in de barre kou. Bas is ervan overtuigd dat Nederland en de rest van Europa massaal aan de Twin Thermo gaat. Wat vinden de dragons?

Corine en Sonja hebben op basis van hun eigen ervaring een ‘gat in de markt’ gevonden, een fitnesscentrum voor zware mensen. Met ‘Big Fun’ springen zij in op de behoefte van zware mensen om te trainen zonder nagestaard te worden en zonder bang te zijn dat een fitness-apparaat het begeeft door het gewicht. De dragons zijn het er over eens dat het in ieder geval gezellig gaat worden als deze dames een sportschool gaan runnen.

Jonna heeft een succesvol marketing en communicatie bureau opgezet. Maar, Jonna is ambitieus en wil meer. Ze wil een virtueel hotel beginnen, Maxclusive. Op deze site kunnen mensen die precies weten wat ze willen, door hun samengestelde, virtuele kamers boeken. De dragons zijn onder de indruk van Jonna, maar zien zij toekomst in een virtuele wereld?

En hoe is het eigenlijk eerdere investeerders vergaan? Jort vraagt aan Louise en Brigitta hoe het nu met hun internetcommunity Wuzzon.nl is. Zij wisten in de vorige serie de dragons te overtuigen om te investeren in deze site waar jongeren hun eigen ringtones en wallpapers kunnen verkopen.

Deze uitzending van het programma Dragons Den is uitgezonden op maandag 30 juni door de KRO. Te gast waren Henk Keilman, Annemarie van Gaal, Willem Sijthoff, Arjen de Koning en George Banken. De presentatie was in handen van Jort Kelder.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie