De winter staat voor deur. De wol mag uit de kast. En als je de verkopers moet geloven zit je er met één soort wol pas echt warmpjes bij: merino. Bijzonder zachte wol, van bijzonder gulle schapen. Maar op best wat mode...
Bekijk uitzending
Geen gemeente die zich elke dag weer zo over het land verspreidt als Volendam. Van Maastricht tot in Groningen, op markt en winkelcentrum: Volendamse visverkopers vind je zo n beetje overal. En in de supers nu zelfs in...
Bekijk uitzending
Naast varken, koe of kip ontspringt ook de kangoeroe de dans niet. Van voetbalschoen tot steaks en van hondenvoer tot handtasjes. Voor spullen gemaakt van kangoeroe wordt diep in de buidel getast. Soms duidelijk...
Bekijk uitzending
Een stier staat er bekend om, een koe zien we altijd zonder: hoorns. Maar de Keuringsdienst kocht een pot vla en daar stond iets op: Van koeien met hoorns . Compleet gemaakt met een tekening. Koeien met hoorns? Huh?...
Bekijk uitzending
Supers zijn veranderd in arena s. Van potten pindakaas tot pakken chocomelk, bakken aardbeien tot blikken bier. Praktisch alle producten nemen het elke dag weer er tegen elkaar op in wedstrijden die er niet om liegen....
Bekijk uitzending
Schilders kennen het als officiële kleur: zalmroze. Maar welke zalm ze daar precies mee bedoelen, niemand die het weet. Want koop wilde zalm en die is diep donkerroze. Koop kweek en die is dan weer lichtroze. Hoe kan...
Bekijk uitzending
Stoelen, spiegels, lampen. Japandi, bohemian of gewoon scandi: geen interieur dat zichzelf serieus neemt kan nog zonder: rotan. Van lampen tot manden en van tafels tot stoelen. Volgens het etiket altijd duurzaam. Maar...
Bekijk uitzending
Het is allang niet meer enkel op de woensdag dat de Nederlander het op tafel zet. Nee, elke dag van de week gaan er honderdduizenden kilo s doorheen: gehakt. Van varken, maar van rund in het bijzonder. En terwijl...
Bekijk uitzending
Wild is die opgevist en uitverkocht, gekweekt nog volop verkrijgbaar: forel. Vers, gerookt of bevroren: vrijwel altijd is forel grootgebracht in de vijver van een visboer. Maar hoe wordt die vijver eigenlijk gevuld?...
Bekijk uitzending
Wild is die opgevist en uitverkocht, gekweekt nog volop verkrijgbaar: forel. Vers, gerookt of bevroren; vrijwel altijd is forel grootgebracht in de vijver van een visboer. Maar hoe wordt die vijver eigenlijk gevuld?...
Bekijk uitzending
Je kan met vlugkokende pasta maar liefst 2 minuten tijd winnen aldus de verpakkingen. Maar hoe kan dit eigenlijk? Wat maakt vlugkokende pasta nou precies zou vlug? Mandy en Rens gingen voor je op pad! De presentatie...
Bekijk uitzending
De Keuringsdienst had zijn billen gebrand, ging naar de drogist en kocht er zalf. Sperti om precies te zijn. Een tube vol verlichting bij een aambei. Maar bij de ingrediënten stond iets vreemds. Er zou haaienlevertraan...
Bekijk uitzending
Het vrije verkeer is op zijn retour. De grenzen gaan weer op slot. Dat hebben ze zelfs in het tuincentrum begrepen. Van gladiool tot geranium, lavendel tot Afrikaanse lelie, elke plant heeft er tegenwoordig een...
Bekijk uitzending
Hij is bedacht voor de kaaskop die er geen genoeg van kan krijgen: de quattro formaggi. Vier kazen op je pizza, voor de prijs van één. Naar Italiaans recept uiteraard officieel alle vier Italiaans. Maar pak een pizza...
Bekijk uitzending
Een olijf, een pers en hoppa: olijfolie. Simpel zat, zou je zeggen, maar laat het maar aan de Hollandse kruideniersmentaliteit over om er iets uitermate complex van te maken. Er is olijfolie mild en olijfolie...
Bekijk uitzending
Kaastaart doet geen enkele kassa rinkelen, maar zet het er in het Engels op en het is een vetpot: cheesecake. Van winkelstraat tot supermarktschap: overal waar je kijkt is cheesecake. Er is cheesecake-thee en...
Bekijk uitzending
Vissers, deftige mevrouwen en influencers worden er opgewonden van: parels. Prachtige praal, ons geschonken door de oester. Maar het is gek: terwijl maar één op de pakweg duizend oesters een parel prijsgeeft, struikel...
Bekijk uitzending
Het klinkt als vakantie en ligt tussen de vleeswaren: Iberico. Exclusieve Spaanse ham van exceptionele varkens met een excentrieke smaak. Maar kleine letters zeggen iets geks: Iberico zou maar voor vijftig procent...
Bekijk uitzending
Lang was het simpel: bestelde je een biertje, dan kreeg je pils. Nu is de bierkaart net zo lang als die van de wijn. Het hoekje gerstenat bij de grootgrutter is ingeruild voor een eindeloze gang goudgele rakkers. En op...
Bekijk uitzending
Plak Ierland op de bieflap of gehaktbal en de supermarkt schept erover op. Niet Duitsland, Frankrijk of gewoon Nederland. Nee: Ierland moet het zijn. Volgens de verpakkingen zou Iers bijzonder zijn vanwege de beesten,...
Bekijk uitzending
Vraag bij de slijter om een fles sherry en ze moeten zoeken. Vraag om een fles whisky, rum, gin of bier dat gerijpt is op een sherryvat en de drankvoorraad blijkt bijna uit niets anders te bestaan. Sherry cask noemen...
Bekijk uitzending
Standaard in ieder keukenkastje, al honderden jaren doodgewoon: mosterd. Goudgele scherpte in pot, gemaakt van mosterdzaad, azijn, water en zout. Simpel, zou je zeggen. Maar van mosterd is er veel. Van Franse tot...
Bekijk uitzending
Asterix en Obelix konden er geen genoeg van krijgen. Stoere bbq ers scheppen ermee op. En bij de Chinees staat het standaard op de kaart: speenvarken. Vaak in zijn geheel aan het spit, als feestvarken. Maar wat voor...
Bekijk uitzending
Volgens de ouders en verzorgers is het simpel: alleen het allerbeste is goed genoeg voor de baby. Producenten van potjes en pakjes prijzen hun product daarom aan met bijzondere beweringen. Eéntje zegt zelfs dat al hun...
Bekijk uitzending
Bij de bakker komt het voor de bakker: vers brood. Maar de super kan het beter. Daar liggen broden die het veel langer zouden kunnen dan normaal: vers zijn. Van krentenbol en casino tot volkoren. Er is lang vers en...
Bekijk uitzending