Programma
De Smaak van Joël

De Smaak van JoŽl

6
De Smaak van JoŽl is een programma over koken bij de KRO-NCRV.JoŽl Broekaert neemt ons mee in wereld van de kookprocessen die eten lekkerder maken. Hoe gaat gisten en rijpen er bijvoorbeeld aan toe en wat voor een invloed heeft dit op je eten? JoŽl bezoekt wetenschappers, chefs en smaakmakers en hij reist af naar bijzondere plekken in de wereld waar iets unieks te leren valt over het chemische proces van die aflevering. Hij onderzoekt in dit programma; garen, stollen, lucht toevoegen, aroma's, gisten en rijpen.
  • De Smaak van JoŽl

    75 x bekeken | 16-8-2019
    De Smaak van Joël - Stollen
    6
    We ontrafelen we de geheimen achter alledaagse bereidingswijzen die lang niet zo vanzelfsprekend zijn als ze lijken. Deze week stollen . In deze aflevering komt vloeibaar voedsel tot stilstand. JoŽl gaat langs bijÖ Bekijk uitzending
  • De Smaak van JoŽl

    285 x bekeken | 9-8-2019
    De Smaak van Joël - Gisten
    4
    We ontrafelen de geheimen achter alledaagse bereidingswijzen die lang niet zo vanzelfsprekend zijn als ze lijken. Deze week gisten . Gisten spelen sinds mensenheugenis een belangrijke rol bij de productie van brood enÖ Bekijk uitzending
  • De Smaak van JoŽl

    208 x bekeken | 2-8-2019
    De Smaak van Joël - Lucht
    6
    We ontrafelen de geheimen achter alledaagse bereidingswijzen die lang niet zo vanzelfsprekend zijn als ze lijken. Deze week luchten . In deze aflevering leren we dat lucht een meer dan waardevolle toevoeging is aan onsÖ Bekijk uitzending
  • De Smaak van JoŽl

    202 x bekeken | 26-7-2019
    De Smaak van Joël - Rijpen
    6
    We ontrafelen de geheimen achter alledaagse bereidingswijzen die lang niet zo vanzelfsprekend zijn als ze lijken. Deze week rijpen . JoŽl gaat naar Engeland om daar te zien hoe het rijpen van een schimmelkaas al begintÖ Bekijk uitzending
  • De Smaak van JoŽl

    191 x bekeken | 19-7-2019
    De Smaak van Joël - Aromatiseren
    6
    We ontrafelen de geheimen achter alledaagse bereidingswijzen die lang niet zo vanzelfsprekend zijn als ze lijken. Deze week aromatiseren . Waarom aroma s zulke dominante smaakmakers zijn, ontdekken we in dezeÖ Bekijk uitzending
  • De Smaak van JoŽl

    511 x bekeken | 12-7-2019
    De Smaak van Joël - Garen
    6
    Het kookproces garen staat centraal. We zien dat we ons eten garen om het te ontgiften, het beter verteerbaar te maken en bovenal om het lekkerder te maken. Zo bereidt JoŽl met chef-kok Giel Kaagman de perfecteÖ Bekijk uitzending