Programma
De Smaak van Joël

De Smaak van JoŽl

7
De Smaak van JoŽl is een programma over koken bij de KRO-NCRV. JoŽl Broekaert neemt ons mee in wereld van de kookprocessen die eten lekkerder maken. Hoe gaat gisten en rijpen er bijvoorbeeld aan toe en wat voor een invloed heeft dit op je eten? JoŽl bezoekt wetenschappers, chefs en smaakmakers om dit voor ons uit te zoeken. Ook reist hij af naar bijzondere plekken in de wereld waar iets unieks te leren valt over het chemische proces van deze kookprocessen. Hij onderzoekt in dit programma; garen, stollen, lucht toevoegen, aroma's, gisten en rijpen. Elke week staat een ander kookproces centraal.
  • De Smaak van JoŽl

    223 x bekeken | 21-10-2021
    De Smaak van Joël - 21-10-2021
    6
    Vloeibaar voedsel komt tot stilstand. JoŽl gaat langs bij chocolatier Kees Raat om snoep en chocola te maken. Kan het dan ook hartig? Jazeker, we eten gestolde soep. Ook gaat JoŽl langs bij The Fat Duck in Engeland,Ö Bekijk uitzending
  • De Smaak van JoŽl

    227 x bekeken | 20-10-2021
    De Smaak van Joël - 20-10-2021
    6
    Gisten spelen sinds mensenheugenis een belangrijke rol bij de productie van brood en bier. En zo eet en drinkt JoŽl bijzonder brood en bijzonder bier. Maar gisten kunnen meer en meer. Deze 2.0 gisten kennen veleÖ Bekijk uitzending
  • De Smaak van JoŽl

    215 x bekeken | 19-10-2021
    De Smaak van Joël - 19-10-2021
    7
    We leren dat lucht een meer dan waardevolle toevoeging is aan ons eten. Denk bijvoorbeeld aan opgeklopte slagroom of bierschuim. JoŽl reist naar Engeland om wel hele bijzondere bubbels te eten. Maar hij bezoekt ookÖ Bekijk uitzending
  • De Smaak van JoŽl

    257 x bekeken | 18-10-2021
    De Smaak van Joël - 18-10-2021
    6
    JoŽl gaat naar Engeland om te zien hoe het rijpen van een schimmelkaas al begint na het melken van de koe. En een zorgvuldig gerijpte steak wordt met de week lekkerder. Maar ja, ergens moet er een punt zijn waarop zo nÖ Bekijk uitzending
  • De Smaak van JoŽl

    240 x bekeken | 14-10-2021
    De Smaak van Joël - 14-10-2021
    6
    Aromatiseren staat centraal. Waarom aroma s zulke dominante smaakmakers zijn, ontdekken we in deze aflevering. Joel doet daarom een smaaktest met drie jeugdige experts. Maar hij reist ook naar het Verenigd KoninkrijkÖ Bekijk uitzending
  • De Smaak van JoŽl

    271 x bekeken | 13-10-2021
    De Smaak van Joël - 13-10-2021
    6
    Het kookproces garen staat centraal. We zien dat we ons eten garen om het te ontgiften, het beter verteerbaar te maken en bovenal om het lekkerder te maken. Zo bereidt JoŽl met chef-kok Giel Kaagman de perfecteÖ Bekijk uitzending
  • De Smaak van JoŽl

    915 x bekeken | 16-8-2019
    De Smaak van Joël - Stollen
    7
    We ontrafelen we de geheimen achter alledaagse bereidingswijzen die lang niet zo vanzelfsprekend zijn als ze lijken. Deze week stollen . In deze aflevering komt vloeibaar voedsel tot stilstand. JoŽl gaat langs bijÖ Bekijk uitzending
  • De Smaak van JoŽl

    1295 x bekeken | 9-8-2019
    De Smaak van Joël - Gisten
    4
    We ontrafelen de geheimen achter alledaagse bereidingswijzen die lang niet zo vanzelfsprekend zijn als ze lijken. Deze week gisten . Gisten spelen sinds mensenheugenis een belangrijke rol bij de productie van brood enÖ Bekijk uitzending
  • De Smaak van JoŽl

    1032 x bekeken | 2-8-2019
    De Smaak van Joël - Lucht
    6
    We ontrafelen de geheimen achter alledaagse bereidingswijzen die lang niet zo vanzelfsprekend zijn als ze lijken. Deze week luchten . In deze aflevering leren we dat lucht een meer dan waardevolle toevoeging is aan onsÖ Bekijk uitzending
  • De Smaak van JoŽl

    1540 x bekeken | 26-7-2019
    De Smaak van Joël - Rijpen
    6
    We ontrafelen de geheimen achter alledaagse bereidingswijzen die lang niet zo vanzelfsprekend zijn als ze lijken. Deze week rijpen . JoŽl gaat naar Engeland om daar te zien hoe het rijpen van een schimmelkaas al begintÖ Bekijk uitzending
  • De Smaak van JoŽl

    808 x bekeken | 19-7-2019
    De Smaak van Joël - Aromatiseren
    6
    We ontrafelen de geheimen achter alledaagse bereidingswijzen die lang niet zo vanzelfsprekend zijn als ze lijken. Deze week aromatiseren . Waarom aroma s zulke dominante smaakmakers zijn, ontdekken we in dezeÖ Bekijk uitzending
  • De Smaak van JoŽl

    1322 x bekeken | 12-7-2019
    De Smaak van Joël - Garen
    7
    Het kookproces garen staat centraal. We zien dat we ons eten garen om het te ontgiften, het beter verteerbaar te maken en bovenal om het lekkerder te maken. Zo bereidt JoŽl met chef-kok Giel Kaagman de perfecteÖ Bekijk uitzending