Programma
De Smaak van Joël

De Smaak van Joël

7
De Smaak van Joël is een programma over koken bij de KRO-NCRV.Joël Broekaert neemt ons mee in wereld van de kookprocessen die eten lekkerder maken. Hoe gaat gisten en rijpen er bijvoorbeeld aan toe en wat voor een invloed heeft dit op je eten? Joël bezoekt wetenschappers, chefs en smaakmakers en hij reist af naar bijzondere plekken in de wereld waar iets unieks te leren valt over het chemische proces van die aflevering. Hij onderzoekt in dit programma; garen, stollen, lucht toevoegen, aroma's, gisten en rijpen.
  • De Smaak van Joël

    569 x bekeken | 16-8-2019
    De Smaak van Joël - Stollen
    7
    We ontrafelen we de geheimen achter alledaagse bereidingswijzen die lang niet zo vanzelfsprekend zijn als ze lijken. Deze week stollen . In deze aflevering komt vloeibaar voedsel tot stilstand. Joël gaat langs bij… Bekijk uitzending
  • De Smaak van Joël

    910 x bekeken | 9-8-2019
    De Smaak van Joël - Gisten
    4
    We ontrafelen de geheimen achter alledaagse bereidingswijzen die lang niet zo vanzelfsprekend zijn als ze lijken. Deze week gisten . Gisten spelen sinds mensenheugenis een belangrijke rol bij de productie van brood en… Bekijk uitzending
  • De Smaak van Joël

    666 x bekeken | 2-8-2019
    De Smaak van Joël - Lucht
    6
    We ontrafelen de geheimen achter alledaagse bereidingswijzen die lang niet zo vanzelfsprekend zijn als ze lijken. Deze week luchten . In deze aflevering leren we dat lucht een meer dan waardevolle toevoeging is aan ons… Bekijk uitzending
  • De Smaak van Joël

    747 x bekeken | 26-7-2019
    De Smaak van Joël - Rijpen
    6
    We ontrafelen de geheimen achter alledaagse bereidingswijzen die lang niet zo vanzelfsprekend zijn als ze lijken. Deze week rijpen . Joël gaat naar Engeland om daar te zien hoe het rijpen van een schimmelkaas al begint… Bekijk uitzending
  • De Smaak van Joël

    506 x bekeken | 19-7-2019
    De Smaak van Joël - Aromatiseren
    6
    We ontrafelen de geheimen achter alledaagse bereidingswijzen die lang niet zo vanzelfsprekend zijn als ze lijken. Deze week aromatiseren . Waarom aroma s zulke dominante smaakmakers zijn, ontdekken we in deze… Bekijk uitzending
  • De Smaak van Joël

    871 x bekeken | 12-7-2019
    De Smaak van Joël - Garen
    7
    Het kookproces garen staat centraal. We zien dat we ons eten garen om het te ontgiften, het beter verteerbaar te maken en bovenal om het lekkerder te maken. Zo bereidt Joël met chef-kok Giel Kaagman de perfecte… Bekijk uitzending