Uitzending
Buitenhof - Honderd dagen Aboutaleb

Honderd dagen Aboutaleb

Buitenhof

12-4-2009

| 1419 x bekeken | 0 reacties
7
In Buitenhof een gesprek met Ahmed Aboutaleb, de burgemeester van Rotterdam. En aan het woord komt Erik van den Emster, voorzitter van de Raad voor de rechtspraak, over de kloof tussen burger en rechterlijke macht in Nederland.

De burgemeester van Rotterdam
In Buitenhof een gesprek met de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb over zijn eerste honderd dagen in de tweede stad van Nederland.

De kloof tussen rechter en burger
Ze zitten volgens sommigen hoog in hun ivoren toren en hebben een specifiek taalgebruik: de rechterlijke macht in Nederland. Door geruchtmakende zaken als Lucia de B. en de Schiedammer parkmoord staan rechters steeds vaker bloot aan kritiek. Maar is dat terecht? En wat kan de rechter zelf doen om de kloof met de burger te overbruggen? Moet hij het publieke debat opzoeken of is distantie juist gewenst? In Buitenhof een gesprek met Erik van den Emster, voorzitter van de Raad voor de rechtspraak.

Deze uitzending van het programma Buitenhof met de titel Honderd dagen Aboutaleb is uitgezonden op zondag 12 april door de VARA, de VPRO en de NPS. Te gast was Ahmed Aboutaleb.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie