Uitzending
Buitenhof - De kwetsbaarheid van de kroon

De kwetsbaarheid van de kroon

Buitenhof

3-5-2009

| 1310 x bekeken | 1 reacties
7
De kwetsbaarheid van de kroon
In Buitenhof Minister van Staat Ruud Lubbers over de tragedie op Koninginnedag. Welke gevolgen gaat deze aanslag hebben voor de toegankelijkheid van ons koningshuis? En hoe kwetsbaar kan de koningin zich in de toekomst nog opstellen? Lubbers werkte als voormalig minister-president twaalf jaar nauw samen met de koningin.

De weg naar Kopenhagen
Hij is de spin in het web bij de internationale klimaatonderhandelingen, reist daarvoor constant de wereld over en zat vorige week nog bij de Amerikaanse president Obama aan tafel. Yvo de Boer staat als hoofd van het VN-klimaatbureau UNFCCC aan de vooravond van zijn grootste diplomatieke uitdaging. Hij moet ervoor zorgen dat er eind dit jaar in Kopenhagen een ambitieus en beslissend klimaatverdrag op tafel komt waarmee onze planeet naar een veilige toekomst wordt geloodst. Maar gaat dat lukken nu de tijd steeds meer dringt? Hoe groot is de kans dat Amerika meedoet? En steekt de financiŽle crisis geen spaak in het wiel?

Presentatie: Clairy Polak
Columnist: Desanne van Brederode
Eindredactie: Corinne Hegeman

In deze uitzending van Buitenhof waren Ruud Lubbers en Dťsanne van Brederode te gast. De presentatie was in handen van Clairy Polak. Deze uitzending van het programma Buitenhof met de titel De kwetsbaarheid van de kroon werd uitgezonden op zondag 3 mei door de VARA, de VPRO en de NTR.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie