Uitzending
Buitenhof - Guy Verhofstadt

Guy Verhofstadt

Buitenhof

26-4-2009

| 1256 x bekeken | 0 reacties
7
Aanstaande zondag. Buitenhof heeft te gast de oud-premier van BelgiŽ en tegenwoordig minister van Staat Guy Verhofstadt. Verhofstadt wordt gezien als het boegbeeld van de liberalen bij de Europese verkiezingen. Een gesprek over zijn grote ideaal: Europa. En aan het woord komen 5 jonge Rijksambtenaren over hun drijfveren, hun imago, de relatie met de politiek en de toekomst van de vierde macht in Nederland.

De Belgische minister van Staat
Buitenhof heeft te gast de oud-premier van BelgiŽ en tegenwoordig minister van Staat Guy Verhofstadt. Sinds zijn vertrek uit de Belgische politiek heeft de liberaal zich volledig gericht op zijn grote ideaal: Europa. Verhofstadt wordt dan ook gezien als het boegbeeld van de liberalen bij de Europese verkiezingen. Na zijn boek over de positie van Europa in een nieuwe wereldorde heeft de oud minister-president zich gebogen over de vraag hoe Europa uit de financiŽle crisis kan komen.
Een gesprek over idealen in een eurosceptisch tijdperk.

Een nieuwe generatie Rijksambtenaar
Ze zijn jong,ambitieus en maatschappelijk betrokken. Ze kiezen voor een baan bij de overheid vanwege de inhoud. Maar juist een gebrek aan inhoud is de reden dat de jonge ambtenaar weer vertrekt, zo blijkt uit het rapport ĎJong en gewildí van het ministerie van Binnenlandse Zaken. In Buitenhof 5 jonge Rijksambtenaren over hun drijfveren, hun imago, de relatie met de politiek en de toekomst van de vierde macht in Nederland.

Presentatie: Peter van Ingen
Columnist: Max Pam
Eindredactie: Corinne Hegeman

Deze uitzending van het programma Buitenhof met de titel Guy Verhofstadt is uitgezonden op zondag 26 april door de VARA, de VPRO en de NPS. Te gast waren Max Pam en Guy Verhofstadt. De presentatie was in handen van Peter van Ingen.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie