Uitzending
Buitenhof - Het fileleed van Eurlings

Het fileleed van Eurlings

Buitenhof

19-4-2009

| 1515 x bekeken | 0 reacties
7
In Buitenhof een gesprek met de minister van Verkeer en Waterstaat, Camiel Eurlings. Onder andere over fileleed, de kilometerheffing en het openbaar vervoer. Oud minister van volkshuisvesting Sybilla Dekker over o.a. de vertrekpremies bij de woningcorporaties. En een analyse van de oud-directeur van het Wetenschappelijk Instituut van de christen-democraten, Arie Oostlander, over de benoeming van de omstreden legerimam Ali Eddaoudi.

Camiel Eurlings
De kilometerheffing is voorlopig van de baan. Die onverwachte uitspraak deed de minister van Verkeer en Waterstaat twee weken geleden. Deze regeerperiode zal de fileproblematiek moeten worden aangepakt door de spade flink in de grond te steken, aldus de minister. Maar hoe effectief is deze strategie? Want juist kilometerheffing werd als de oplossing van het fileleed gezien? En wat kan de minister doen om het openbaar vervoer aantrekkelijk te houden? In Buitenhof een gesprek met de minister van Verkeer en Waterstaat, Camiel Eurlings.

Vertrekpremies en de woningcorporaties
Oud minister van volkshuisvesting Sybilla Dekker over de vertrekpremies en salarissen van de woningcorporaties.

Een Imam en het Binnenhof
Staatssecretaris Jack de Vries van Defensie houdt vast aan zijn benoeming van de omstreden legerimam Ali Eddaoudi. Maar de PVV en VVD vinden Eddaoudi vanwege zijn kritische uitlatingen over premier Balkenende en de missie in Uruzgan volkomen ongeschikt voor een vertrouwensfunctie binnen het leger. En ook het CDA is nog niet overtuigd en dreigt komende week een motie van de VVD hierover te steunen. Wie heeft er gelijk? Een analyse van CDA-prominent Arie Oostlander, oud-directeur van het Wetenschappelijk Instituut van de christendemocraten.

Deze uitzending van het programma Buitenhof met de titel Het fileleed van Eurlings is uitgezonden op zondag 19 april door de VARA, de VPRO en NTR. Te gast was Camiel Eurlings.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie