Uitzending
Buitenhof - Feike Sijbesma

Feike Sijbesma

Buitenhof

17-5-2009

| 2261 x bekeken | 1 reacties
8
In Buitenhof een exclusief interview met topman Feike Sijbesma van DSM. Onder andere over hoe ons kolenbedrijf van weleer, de Staatsmijnen uit Limburg, nieuwe wegen inslaat. En een debat over examens in het onderwijs en de waarde van de Nederlandse diploma’s. De onderwijsispectie luidde onlangs de noodklok over de betrouwbaarheid van onze examenbewijzen.

Diploma-devaluatie
Maandag beginnen overal in het land de scholieren aan het centraal eindexamen. Maar bij de Onderwijsinspectie rinkelen alle alarmbellen. Want de betrouwbaarheid van de diploma’s loopt gevaar. Op alle onderwijsniveaus, zo concludeerde de inspectie deze week. Het toezicht schiet tekort en sommige scholen geven hun leerlingen met opzet te hoge cijfers. Wat is het diploma straks nog waard als de scholieren wel slagen, maar niet beschikken over de vereiste kennis? Moet de overheid strakker de teugels aanhalen? In Buitenhof een debat over examens in het onderwijs en de waarde van onze diploma’s.

Van kolen naar kunststoffen
In Buitenhof een exclusief interview met topman Feike Sijbesma van DSM. Sinds twee jaar is Sijbesma de voorzitter van de raad van bestuur van Koninklijke DSM NV. Hij wil de huidige recessie niet alleen uitzitten en overleven, maar is ervan overtuigd dat je juist nu moet innoveren en concurreren. En de economische terugval is in de ogen van deze CEO niet de echte uitdaging waar we voor staan. Daarom geeft hij, crisis of niet, leiding aan een grote transformatie van zijn bedrijf. Niet langer staat de petrochemie voortaan centraal, maar voeding, geneesmiddelen en nieuwe materialen. En zijn blik richt zich ook op China. Over hoe ons kolenbedrijf van weleer, de Staatsmijnen uit Limburg, nieuwe wegen inslaat.

Presentatie: Peter van Ingen
Column: Jos de Beus
Eindredactie: Corinne Hegeman

Deze uitzending van het programma Buitenhof met de titel Feike Sijbesma is uitgezonden op zondag 17 mei door de VARA, de VPRO en de NPS. Te gast waren Feike Sijbesma en Jos de Beus. De presentatie was in handen van Peter van Ingen.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie