Uitzending
Buitenhof - 8-3-2009

8-3-2009

Buitenhof

1642 x bekeken | 0 reacties
7
In Buitenhof Guusje ter Horst, die als minister van Binnenlandse Zaken waakt over het integriteitsbeleid van de overheid. Welke zorgen heeft Ter Horst over de bestuurlijke cultuur in Nederland? En een debat over Afghanistan. De volgende internationale Afghanistan-top wordt waarschijnlijk in Nederland gehouden. Met generaal-majoor Mart de Kruif, commandant van de NAVO-troepen in Zuid-Afghanistan, Joris Voorhoeve, oud-minister van Defensie en Willem van de Put, directeur van HealthNet TPO.

Integriteit van de overheid
De onkreukbaarheid van onze bestuurders staat ter discussie. Een burgemeester in Den Helder die moet opstappen wegens bijzondere declaraties en een hoge vergoeding voor dubbele woonlasten. Twee wethouders die in Echt-Susteren voor Sinterklaas spelen met geld van de gemeente en een Limburgse ambtenaar die wordt verdacht van het aannemen van steekpenningen van een wegenbouwer. In Buitenhof Guusje ter Horst, die als minister van Binnenlandse Zaken waakt over het integriteitsbeleid van de overheid. Welke zorgen heeft Ter Horst over de bestuurlijke cultuur in Nederland?

Een nieuwe strategie
De toekomst van Afghanistan wordt in Nederland bepaald. Die kans is groot nu bekend is dat de volgende internationale Afghanistan top waarschijnlijk eind deze maand in Nederland wordt gehouden. Wereldleiders gaan zich buigen over een oorlog die tienduizenden doden heeft veroorzaakt en inmiddels al zeven-en-een-half jaar duurt.
Hoe kan de oorlog succesvol beŽindigd worden? Door het sturen van extra manschappen? En welke rol moeten de buurlanden spelen? En moeten de Nederlandse troepen in Afghanistan blijven? In Buitenhof een debat met generaal-majoor Mart de Kruif, commandant van de NAVO-troepen in Zuid-Afghanistan, Joris Voorhoeve, oud-minister van Defensie en Willem van de Put, directeur van HealthNet TPO.

Presentatie: Rob Trip
Column: Max Pam
Einredactie: Corinne Hegeman

Deze uitzending van het programma Buitenhof is uitgezonden op zondag 8 maart door de VARA, de VPRO en de NPS. Te gast waren Guusje ter Horst, Joris Voorhoeve, Max Pam en Mart de Kruif. De presentatie was in handen van Rob Trip.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie