Uitzending
Buitenhof - De jacht op zwart geld

De jacht op zwart geld

Buitenhof

5-4-2009

| 1890 x bekeken | 0 reacties
7
Deze week in Buitenhof. Staatssecretaris van FinanciŽn, Jan Kees de Jager over het besluit van de G20 de belastingparadijzen harder aan te pakken. Een debat over de vastgelopen huizenmarkt met Bas Jan van Bochove (CDA), Staf Depla (PvdA) en Jim Schuyt (woningcorporatie De Alliantie). En een analyse van China deskundige Henk Schulte Nordholt over de rol en positie van China in de wereldeconomie na de G20.

Jan Kees de Jager
Staatssecretaris van FinanciŽn, Jan Kees de Jager over het besluit van de G20 de belastingparadijzen harder aan te pakken. Al geruime tijd maakt de bewindsman jacht op belastingontduikers in het buitenland. Maar wat betekent dit besluit nu in de praktijk. Betekent dit het einde van belastingparadijzen? Wordt hiermee de economie uit het slop gehaald of is slechts sprake van symboolpolitiek?

Heilige huisjes
Duizend mensen die zich intekenen voor ťťn huurwoning, starters die geen betaalbare koopwoning kunnen vinden en nieuwbouw die door recessie dreigt stil te vallenÖ De Nederlandse woningmarkt moet dringend worden vlotgetrokken. Maar woningcorporaties en bouwondernemingen zijn vooral teleurgesteld in de politiek, nu de regering ook in het nieuwe coalitieakkoord om de heikele punten heen draait. Een debat over de vastgelopen huizenmarkt met Bas Jan van Bochove (CDA), Staf Depla (PvdA) en Jim Schuyt van woningcorporatie De Alliantie.

China na de G20
Een gesprek met China deskundige Henk Schulte Nordholt over de rol en positie van China in de wereldeconomie na de G20. Wankelt de Chinese economie nu de export van het land stagneert? Zeker twintig miljoen zijn inmiddels werkloos geworden door de kredietcrisis. Een tikkende tijdbom? Een aantal ontevreden Chinezen publiceerde ondanks het boek Unhappy China. Wat is de betekenis van dit geschrift?

Presentatie: Peter van Ingen
Column: Max Pam
Einredactie: Corinne Hegeman

Deze uitzending van het programma Buitenhof met de titel De jacht op zwart geld is uitgezonden op zondag 5 april door de VARA, de VPRO en de NPS. Te gast waren Max Pam, Staf Depla, Jan Kees de Jager en Bas Jan van Bochove. De presentatie was in handen van Peter van Ingen.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie