Uitzending
Buitenhof - Nederland ontvangt de wereld

Nederland ontvangt de wereld

Buitenhof

29-3-2009

| 1290 x bekeken | 0 reacties
7
In Buitenhof een interview met minister Maxime Verhagen van Buitenlandse Zaken aan de vooravond van de grote Afghanistan conferentie in Nederland. En een debat over de JSF met Sjoerd Vollebregt, voorzitter van de raad van bestuur van Stork, Raymond Knops, Tweede Kamerlid van het CDA en Krista van Velzen, Tweede Kamerlid van de SP. Hoe verantwoord is het om in tijden van crisis te blijven streven naar de aankoop dit nieuwe gevechtstoestel voor de luchtmacht.

Maxime Verhagen
In Buitenhof een interview met minister Maxime Verhagen van Buitenlandse Zaken aan de vooravond van de grote Afghanistan conferentie. Wat heeft gastheer Nederland moeten doen om tachtig landen, komende week in Den Haag, aan één tafel te krijgen? Welke rol ziet Verhagen nog voor Nederland in Afghanistan nadat de troepen in 2010 Uruzgan hebben verlaten? De diplomatieke druk om te blijven zal tijdens deze top ongetwijfeld verder worden opgevoerd. En, komt er een historische ontmoeting tussen Hillary Clinton en de delegatie uit Iran, waardoor de VS voor het eerst in 30 jaar rechtstreeks contact met dat land maken?

JSF ongeacht recessie
De lonen worden gematigd en we moeten doorwerken tot ons 67ste , maar over de aankoop van de prijzige JSF geen woord in het nieuwe coalitieakkoord. Hoe verantwoord is het om in tijden van crisis te blijven streven naar de aankoop van het meest geavanceerde model voor de luchtmacht? Of levert het meedoen aan de ontwikkeling van de JSF onze industrie juist zoveel op dat de recessie erdoor bestreden wordt? In Buitenhof een debat over de JSF met Sjoerd Vollebregt, voorzitter van de raad van bestuur van Stork, Raymond Knops, Tweede Kamerlid van het CDA en Krista van Velzen, Tweede Kamerlid van de SP.

Presentatie: Rob Trip
Column: Max Pam
Eindredactie: Corinne Hegeman

Deze uitzending van het programma Buitenhof met de titel Nederland ontvangt de wereld is uitgezonden op zondag 29 maart door de VARA, de VPRO en de NPS. Te gast waren Krista van Velzen, Maxime Verhagen en Raymond Knops. De presentatie was in handen van Rob Trip.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie