Uitzending
Buitenhof - Wouter Bos

Wouter Bos

Buitenhof

31-5-2009

| 1238 x bekeken | 0 reacties
7
Deze week in Buitenhof. Een gesprek met minister van FinanciŽn Wouter Bos over zijn visie op de toekomst van de financiŽle sector en de rol van de overheid daarbij. En een discussie over de invoering van elektronisch patiŽntendossier met Atie Schipaanboord directeur van de Nederlandse PatiŽnten en Consumenten Federatie en SP-senator Tineke Slagter.

De minister van FinanciŽn
Hij trekt ten strijde tegen de hebzucht waarmee de financiŽle sector is besmet en loodst en passant ons land door de zwaarste crisis sinds de jaren dertig. In Buitenhof een gesprek met de minister van FinanciŽn, Wouter Bos. Met zijn visie over de toekomst van de financiŽle sector en de rol van de overheid daarbij.

Het Elektronisch PatiŽntendossier
Hoewel de Tweede Kamer akkoord is met de invoering van het EPD, dreigt de Eerste Kamer binnenkort tegen te stemmen.
Er zijn grote twijfels over de betrouwbaarheid van het systeem. Duizenden mensen tekenden al bezwaar aan. Zeker nadat een zogenaamde UZI-pas (Unieke Zorgverlener Identificatie) kinderlijk eenvoudig bleek te kraken. De artsenorganisatie KNMG wil zelfs helemaal afstappen van het EPD en het regionale patiŽntendossier uitbouwen. Tegenstander Tineke Slagter, huistarts tevens Eerste Kamerlid voor de SP en voorstander Atie Schipaanboord, directeur van Nederlandse PatiŽnten Consumenten Federatie (NPCF) kruisen aan de vooravond van het besluit in de Eerste Kamer de degens over dit omstreden voorstel van minister Klink.

Presentatie: Rob Trip
Column: Max Pam
Einredactie: Corinne Hegeman

Deze uitzending van het programma Buitenhof met de titel Wouter Bos is uitgezonden op zondag 31 mei door de VARA, de VPRO en de NPS. Te gast waren Wouter Bos en Max Pam. De presentatie was in handen van Rob Trip.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee