Uitzending
Buitenhof - Jet Bussemaker

Jet Bussemaker

Buitenhof

7-6-2009

| 2165 x bekeken | 0 reacties
7
In Buitenhof Jet Bussemaker van VWS over de AWBZ. Hoe houdt deze staatssecretaris de bijzondere ziekenzorg in Nederland betaalbaar? En een interview met Ernst Veen, de directeur van de Hermitage in Amsterdam. Bijna twintig jaar werkte hij aan de oprichting van het nieuwe museum aan de Amstel dat een dependance is van de beroemde Hermitage in Sint Petersburg.

De staatssecretaris van 22 miljard
In Buitenhof Jet Bussemaker van VWS over de houdbaarheid van de langdurige zorg in Nederland. De kosten van de AWBZ bedragen nu al 22 miljard en zullen door de toenemende vergrijzing nog verder uitdijen. Hoe houdt deze staatssecretaris de bijzondere ziekenzorg betaalbaar zonder dat kwetsbare groepen zoals gehandicapten of bejaarden hiervan de dupe worden?

De Hermitage
Ernst Veen, directeur van de Hermitage in Amsterdam. Later deze maand wordt het nieuwe museum aan de Amstel geopend in aanwezigheid van Koningin Beatrix en de Russische president Medvedev. Bijna twintig jaar werkte Veen aan het tot stand komen van de enige onafhankelijke bestuurde dependance van de beroemde Hermitage in Sint Petersburg. Ernst Veen vertelt over de openingstentoonstelling ‘Aan het Russische Hof’. Ook gaat Veen in op de samenwerking met zijn Russische collega’s. Hij legt uit hoe het is gelukt de Hermitage binnen de planning te voltooien.

Buitenhof. Het debat en discussieprogramma over politiek van de VARA, NPS en de VPRO. Iedere zondag live vanuit studio De Plantage in Amsterdam.

Presentatie: Clairy Polak
Column: Jos de Beus
Eindredactie: Corinne Hegeman

Deze uitzending van het programma Buitenhof met de titel Jet Bussemaker is uitgezonden op zondag 7 juni door de VARA, de VPRO en de NPS. Te gast waren Jos de Beus en Jet Bussemaker. De presentatie was in handen van Clairy Polak.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble TV winactie Zet je beknibbel-wekker op Knibble en doe mee! Doe mee!