Uitzending
Buitenhof - Jaap de Hoop Scheffer

Jaap de Hoop Scheffer

Buitenhof

14-6-2009

| 1631 x bekeken | 0 reacties
7
In Buitenhof het grote afscheidsinterview met Jaap de Hoop Scheffer. Hij vertrekt deze zomer bij de NAVO, na vijf en half jaar secretaris-generaal te zijn geweest. En een gesprek met Rita Verdonk onder andere over de toekomst van het populisme in Nederland en de rol van haar beweging Trots Op Nederland daarbij.

Afscheid van de Hoop Scheffer
Deze week is Jaap de Hoop Scheffer te gast. Deze zomer vertrekt hij na vijf en half jaar secretaris-generaal van de NAVO te zijn geweest. Hij blikt terug op zijn contacten met wereldleiders, zijn goede relatie met de Verenigde Staten en de oorlog in Afghanistan. Ook werpt hij zijn licht op de toekomst van het Atlantisch Bondgenootschap.

De comeback van Rita Verdonk
Bij de lancering van Trots op Nederland in het voorjaar van 2008 stond Rita Verdonk vastberaden achter het roer van haar beweging en koerste ze nog af op dertig zetels in de peilingen. Een jaar later heeft TON zware averij opgelopen; zowel haar aanhang als adviseurs liepen bij haar weg. En vorige week moest ze met lede ogen aanzien hoe haar grootste concurrent, Geert Wilders, de show stal van de Europese verkiezingen. Over de toekomst van het populisme in Nederland en de plek van TON daarbinnen, een interview met Rita Verdonk.

Deze uitzending van het programma Buitenhof met de titel Jaap de Hoop Scheffer is uitgezonden op zondag 14 juni door de VARA, de VPRO en de NPS. Te gast waren Rita Verdonk en Jaap de Hoop Scheffer.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee