Uitzending
Buitenhof - 7-12-2008

7-12-2008

Buitenhof

1878 x bekeken | 0 reacties
7
Deze week in Buitenhof. Het eerste Tv-interview met Hans Hoogervorst, bestuursvoorzitter van de Autoriteit FinanciŽle Markten, over de kredietcrisis. Een gesprek met Jacqueline Cramer. Onder andere over de vraag of de minister van Ruimte en Milieu in het kabinet wel voldoende steun krijgt voor haar milieu ambities. En een debat over gewelddadigheid van jongeren met Fred Teeven, Kamerlid VVD, en Ido Weijers, bijzonder hoogleraar Jeugdrechtspleging aan de Universiteit Utrecht.

Hans Hoogervorst
Het eerste Tv-interview met Hans Hoogervorst over de kredietcrisis. Als voorzitter van het bestuur van de Autoriteit FinanciŽle Markten (AFM) is Hoogervorst de verantwoordelijke gedragstoezichthouder op de markten voor sparen, beleggen, lenen, pensioenen. Welke steken heeft de AFM zelf laten vallen en hoe kan het toezicht op de financiŽle markten verbeterd worden, zodat een nieuwe crisis ons bespaard blijft?

Jacqueline Cramer
In Buitenhof een gesprek met de PvdA-minister die wťl mocht blijven: Jacqueline Cramer. Komende week gaat de minister naar de internationale klimaatconferentie in Poznan. Hoe effectief zijn de Nederlandse plannen in de strijd tegen de klimaatsverandering? En krijgt de minister voldoende steun in het kabinet voor haar milieu ambities?

Fred Teeven en Ido Weijers
Losgeslagen, relschoppers en straatterroristen. Allemaal typeringen die tegenwoordig betrekking hebben op de jeugd. Politici roepen om hardere maatregelen om de jongeren in toom te houden. Maar wordt de jeugd wel gewelddadiger? Is de samenleving niet strenger geworden? In Buitenhof een debat tussen Fred Teeven, VVD-Tweede Kamerlid, en Ido Weijers, bijzonder hoogleraar Jeugdrechtspleging aan de Universiteit Utrecht.

Presentatie: Rob Trip
Column: Jos de Beus
Eindredactie: Corinne Hegeman

Deze uitzending van het programma Buitenhof is uitgezonden op zondag 7 december door de VARA, de VPRO en de NPS. Te gast waren Fred Teeven, Hans Hoogervorst, Jacqueline Cramer en Jos de Beus. De presentatie was in handen van Rob Trip.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie