Uitzending
Buitenhof - 2-11-2008

2-11-2008

Buitenhof

1653 x bekeken | 0 reacties
6
Deze week in Buitenhof. Een gesprek over het vertrouwen in de Nederlandse rechtsstaat met minister Hirsch Ballin van Justitie. En filosoof en voormalig diplomaat Kishore Mahbubani is ervan overtuigd dat de economische macht van het Oosten gepaard zal met een verplaatsing van politieke en culturele macht. In Buitenhof licht hij zijn opzienbarende stellingname toe.

Ernst Hirsch Ballin
Door de kredietcrisis is ons vertrouwen in de economie in een paar maanden tijd tot een dieptepunt gedaald. Maar wat betekent de crisis voor ons geloof in de rechtsstaat? Hoe betrouwbaar zijn de instituties verbonden aan onze economie, zoals notarissen, advocaten en taxateurs? In Buitenhof een gesprek met de minister van Justitie, Ernst Hirsch Ballin.

Kishore Mahbubani
In Buitenhof een gesprek met Kishore Mahbubani uit Singapore. De filosoof en voormalig diplomaat Mahbubani maakte in korte tijd furore met zijn stelling dat de economische macht van het Oosten gepaard zal met een verplaatsing van politieke en culturele macht. Aziaten hebben de toekomst! Maar in het Westen hebben ze dat nog niet helemaal in de gaten. De machtsverhoudingen in de wereld zullen snel gaan veranderen. Ook een nieuwe Amerikaanse president zal daar niets aan kunnen veranderen. Mahbubani's stellingnames baarden de afgelopen maanden overal ter wereld opzien. Hij wordt al op één lijn geplaatst met die andere grote denker: Francis Fukuyama.

Presentatie: Clairy Polak
Column: Désanne van Brederode
Eindredactie: Corinne Hegeman

Deze uitzending van het programma Buitenhof is uitgezonden op zondag 2 november door de VARA, de VPRO en de NPS. Te gast waren Désanne van Brederode, Ernst Hirsch Ballin en Kishore Mahbubani. De presentatie was in handen van Clairy Polak.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie