Uitzending
Buitenhof - 11-1-2009

11-1-2009

Buitenhof

1207 x bekeken | 0 reacties
7
Het Russische staatsbedrijf Gazprom draaide deze week opnieuw de gaskraan dicht. Honderdduizenden Oost-Europese huishoudens zaten daardoor plots in de vrieskou en de gasprijs schoot razendsnel omhoog. Wat betekent deze afhankelijkheid van Rusland voor Europa en in het byzonder de specifieke positie van Nederland. In Buitenhof een blik op de toekomst met Marcel Kramer, voorzitter Raad van Bestuur van Gasunie. Daarnaast een eerste lijsttrekkersdebat over de toekomst van Europa.

Nederland als aardgasrotonde van Noordwest-Europa
Het Russische staatsbedrijf Gazprom draaide deze week opnieuw de gaskraan dicht. Honderdduizenden Oost-Europese huishoudens zaten daardoor plots in de vrieskou en de gasprijs schoot razendsnel omhoog. Wat betekent deze afhankelijkheid van Rusland voor Europa en in het byzonder de specifieke positie van Nederland. Kan Nederland de aardgasrotonde van Noordwest-Europa worden zonder naar de pijpen van Moskou te dansen? In Buitenhof een blik op de toekomst met Marcel Kramer, voorzitter Raad van Bestuur van Gasunie.

De (on)macht van Europa
Het eerste debat voor de Europese Verkiezingen met de nieuwe lijsttrekkers Wim van de Camp (CDA), Hans van Baalen (VVD) en Thijs Berman (PvdA). Wat is het antwoord van Europa op de komende recessie? Wat heeft Europa nagelaten bij de kredietcrisis? Komt er nu wel of geen uitbreiding met Turkije en andere landen.

Presentatie: Clairy Polak
Columnist: Max Pam
Eindredactie: Corinne Hegeman

Deze uitzending van het programma Buitenhof is uitgezonden op zondag 11 januari door de VARA, de VPRO en de NPS. Te gast waren Hans van Baalen, Max Pam, Wim van de Camp en Thijs Berman. De presentatie was in handen van Clairy Polak.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie