Uitzending
Buitenhof - De smeltende ijskappen

De smeltende ijskappen

Buitenhof

25-1-2009

| 1474 x bekeken | 0 reacties
7
Het vierde internationaal Pooljaar loopt binnenkort ten einde. In Buitenhof een special over de Noord- en de Zuidpool. Te gast Ronald Plasterk, die als minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap het Nederlandse onderzoek in de poolgebieden ondersteunt. 2 februari reist Plasterk samen met kroonprins Willem-Alexander en Maxima naar Antarctica. Verder met: Han Lindeboom (hoogleraar Marine Ecologie) en Roderik van de Wal (klimatoloog aan de Universiteit Utrecht) en Louwrens Hacquebord (hoogleraar Arctisch en Antarctische Studiën).
Over de gevolgen van de opwarming van de aarde in de poolgebieden. Voor de flora en fauna. Maar ook aandacht voor de geopolitieke verhoudingen die onder spanning komen te staan nu het ijs smelt en bodemschatten beschikbaar worden.

Presentatie: Rob Trip
Column: Désanne van Brederode
Eindredactie: Corinne Hegeman

Deze uitzending van het programma Buitenhof met de titel De smeltende ijskappen is uitgezonden op zondag 25 januari door de VARA, de VPRO en de NPS. Te gast waren Désanne van Brederode en Ronald Plasterk. De presentatie was in handen van Rob Trip.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie