Uitzending
Buitenhof - 14-12-2008

14-12-2008

Buitenhof

1294 x bekeken | 0 reacties
7
In Buitenhof een gesprek met CDA fractieleider Pieter van Geel. Over milieupolitiek en de aanpak van de kredietcrisis. Een debat over de vraag of de schoolkeuze van scholieren na het basisonderwijs moet plaatsvinden. Met Maurice Crul, onderwijssocioloog aan de UvA, en Ineke Dezentjé Hamming, VVD Tweede Kamerlid. En een gesprek met medisch ondernemer Jaap Maljers van de Plexus Medical Group over experimenteren met winst in het ziekenhuis.

Pieter van Geel
In Buitenhof een gesprek met CDA fractieleider Pieter van Geel. Een jaar vol ontij ligt achter ons en ook de toekomst ziet er bepaald niet rooskleurig uit. Niet alleen de economie maar ook de milieupolitiek staat onder zware druk. Hoe kijkt deze voormalige staatssecretaris van milieu aan tegen de uitkomsten van de Klimaatconferentie in Poznan? Biedt de kredietcrisis kansen om duurzame productie verder te stimuleren? Hoe moet de economie een nieuwe impuls gegeven worden?

Jaap Maljers
Mogen ziekenhuizen in de toekomst winst uitkeren aan private investeerders? Zal deelname van commerciële bedrijven in de ziekenhuiszorg het wondermiddel zijn dat de zorg betaalbaar houdt? En is per saldo de patiënt daarmee beter af? De Nederlandse Zorgautoriteit adviseert minister Klink om met een proef te beginnen om dit uit te zoeken. Binnenkort moet hij hierover beslissen. In Buitenhof medisch ondernemer Jaap Maljers van de Plexus Medical Group over experimenteren met winst in het ziekenhuis.

Maurice Crul en Ineke Dezentjé Hamming
Komt de scholing van uw kind in de knel omdat te vroeg wordt bepaald welke opleiding het moet volgen? Minister Plasterk suggereerde dat selectie voor het onderwijstype misschien later moet gebeuren. In de Tweede Kamer reageerden de meeste partijen negatief. Einde debat, zo lijkt het. Maar is dat terecht en verdient het onderwerp niet meer aandacht? In Buitenhof een discussie tussen Maurice Crul, onderwijssocioloog aan de UvA, en Ineke Dezentjé Hamming, VVD Tweede Kamerlid.

Presentatie: Clairy Polak
Column: Max Pam
Eindredactie: Jan van Friesland

Deze uitzending van het programma Buitenhof is uitgezonden op zondag 14 december door de VARA, de VPRO en de NPS. Te gast waren Pieter van Geel en Max Pam. De presentatie was in handen van Clairy Polak.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie