Uitzending
Buitenhof - 21-12-2008

21-12-2008

Buitenhof

1527 x bekeken | 0 reacties
7
Deze week in Buitenhof. Een gesprek met Alexander Rinnooy Kan, de voorzitter van de Sociaal Economische Raad. Welke gevolgen heeft de recessie voor het poldermodel? En een discussie over de leegloop van de provincie. Met Marc Calon, gedeputeerde van Groningen, Jack Gorgels, directeur bij woningcorporatie Weller in Limburg en Friso de Zeeuw, hoogleraar Gebiedsontwikkeling.

Alexander Rinnooy Kan
In de laatste aflevering van Buitenhof van dit jaar een gesprek met de voorzitter van de Sociaal Economische Raad Alexander Rinnooy Kan. Zal de recessie het poldermodel op scherp zetten nu de verwachtingen voor zowel werkgevers als werknemers zo somber zijn? Hoe moet en kan Nederland daarop anticiperen? En wat is de daarbij de rol van de SER?

Marc Calon, Jack Gorgels en Friso de Zeeuw
In de provincie wordt het steeds leger: scholen sluiten, jongeren trekken weg en de leegstand rukt op. Hoe kan Nederland, dat van huis uit alles heeft ingericht op groei, omgaan met deze nieuwe realiteit? In Buitenhof een analyse van Marc Calon, gedeputeerde van Groningen, Jack Gorgels, directeur bij woningcorporatie Weller en Friso de Zeeuw, hoogleraar Gebiedsontwikkeling en directeur Nieuwe Markten bij Bouwfonds MAB Ontwikkeling.

Presentatie: Peter van Ingen
Column: Jos de Beus
Eindredactie: Corinne Hegeman

Deze uitzending van het programma Buitenhof is uitgezonden op zondag 21 december door de VARA, de VPRO en de NPS. Te gast waren Jos de Beus, Alexander Rinnooy Kan en Friso de Zeeuw. De presentatie was in handen van Peter van Ingen.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie