Uitzending
Buitenhof - 23-11-2008

23-11-2008

Buitenhof

1312 x bekeken | 0 reacties
6
Deze week in Buitenhof. Een interview met Ab Klink, minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Over het rookverbod, elektronisch patiŽntendossier en hoe hij de kwaliteit van de zorg beter ťn goedkoper gaat maken. Daarnaast een gesprek met publicist Ian Buruma. Buruma geeft onder andere zijn visie op de veranderende machtsverhouding in de wereld.

Ab Klink
Opstandige kroegbazen en nicotineverslaafden verzetten zich tegen zijn rookverbod in de horeca. Landelijk ontrolt hij een elektronisch patiŽntendossier, maar de minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport wil veel meer. De kwaliteit van de zorg moet verbeteren en dat zal ook nog eens goedkoper moeten. Met name bij de behandeling van de chronisch zieken in ons land denkt de minister veel winst te kunnen behalen. Maar hoe gaat dat lukken: meer kwaliteit voor minder geld? Een interview met Ab Klink, minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Ian Buruma
Ian Buruma staat bekend als overtuigd wereldburger. De in New York wonende publicist kreeg eerder deze maand uit handen van Kroonprins Willem Alexander de Erasmusprijs. In Buitenhof werpt Ďde nieuwe kosmopolietí zijn licht op Obama als wereldburger en zijn rol als bruggenbouwer tussen verschillende bevolkingsgroepen in de VS. Buruma, kenner van Oosterse culturen, geeft ook zijn visie op de veranderende machtsverhouding in de wereld.

In deze uitzending van Buitenhof waren Ab Klink, Dťsanne van Brederode en Ian Buruma te gast. De presentatie was in handen van Clairy Polak. Deze uitzending van het programma Buitenhof werd uitgezonden op zondag 23 november door de VARA, de VPRO en de NTR.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie