Uitzending
Buitenhof - 18-1-2009

18-1-2009

Buitenhof

1657 x bekeken | 0 reacties
7
Minister Donner van Sociale Zaken en Werkgelegenheid uitte deze week zijn zorgen over de arbeidsmarkt in een brandbrief aan de Tweede Kamer. In Buitenhof een gesprek met de minister over hoe de dreigende massawerkloosheid een halt kan worden toegeroepen. Verder de fractievoorzitter van de VVD in de Eerste Kamer, Uri Rosenthal, over een mogelijk Irak-onderzoek. En alle drie de Buitenhof columnisten treden aan ter gelegenheid van de aanstaande inauguratie van Barack Obama.

Brandbrief van Donner
‘Ons land moet zich opmaken voor een majeure herschikking in de economie.’ Deze waarschuwing uitte Piet Hein Donner deze week in een brandbrief aan de Tweede Kamer. Niet alleen de kredietcrisis, maar ook de vergrijzing, de opkomende economieën en het klimaat hebben grote gevolgen voor de arbeidsmarkt. Hoe goed zijn werkgevers en werknemers op de toekomst voorbereid? Wat is de rol van de minister daarbij? Hoe denkt hij de massawerkloosheid een halt toe te roepen? En dreigen niet juist ouderen en flexwerkers de dupe te worden? In Buitenhof een gesprek met de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Irak onderzoek toch op de kaart
Uri Rosenthal, fractievoorzitter van de VVD in de senaat, over de noodzaak van een parlementair onderzoek naar de oorlog in Irak als de regering niet snel met betere antwoorden komt op de gestelde vragen. Nu blijft er volgens Rosenthal teveel mist bestaan rond de besluitvorming om de oorlog in Irak te steunen en dat is onaanvaardbaar.
Omdat Rosenthal van huis uit crisisdeskundige is, aan hem ook de vraag of de regering de kredietcrisis op een goede manier aanpakt.

Presentatie: Peter van Ingen
Column: Desanne van Brederode, Jos de Beus en Max Pam
Eindredactie: Corinne Hegeman

Deze uitzending van het programma Buitenhof is uitgezonden op zondag 18 januari door de VARA, de VPRO en de NPS. Te gast waren Désanne van Brederode, Jos de Beus, Max Pam, Piet Hein Donner en Uri Rosenthal. De presentatie was in handen van Peter van Ingen.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie