Uitzending
Buitenhof - 26-10-2008

26-10-2008

Buitenhof

1292 x bekeken | 0 reacties
6
In Buitenhof een afscheidsinterview met Bob Pinedo, hoogleraar Geneeskundige Oncologie aan de Vrije Universiteit en oprichter van het VUmc Cancer Center in Amsterdam. En een gesprek met Maria van der Hoeven, minister van Economische Zaken onder andere over de kredietcrisis en de gevolgen voor de energiemarkt.

Bob Pinedo
Een op de 3 Nederlanders krijgt in de toekomst kanker. Hun aantal neemt toe, maar kankerpatiŽnten zullen ook langer leven door betere medicatie en nieuw onderzoek. Hoe gewoon wordt leven met kanker? Hoe gaan we met de patiŽnten om? En wat is de prijs die wij ervoor willen betalen. In Buitenhof een afscheidsinterview met Bob Pinedo, hoogleraar Geneeskundige Oncologie aan de Vrije Universiteit in Amsterdam en oprichter van het VUmc Cancer Center Amsterdam.

Gasrotonde van Europa
De kredietcrisis en een mogelijke recessie hebben ook gevolgen voor de energiemarkt. Zo is de prijs van een vat olie de laatste maanden gehalveerd. Dat geldt ook voor andere fossiele brandstoffen. Wat betekent dit voor onze energiemarkt? Wat blijft er over van onze ambitie om de aardgasrotonde van Noordwest-Europa te worden? Een gesprek met Maria van der Hoeven, minister van Economische Zaken.

Presentatie: Peter van Ingen
Column: Jos de Beus
Eindredactie: Corinne Hegeman

Deze uitzending van het programma Buitenhof is uitgezonden op zondag 26 oktober door de VARA, de VPRO en de NPS. Te gast waren Maria van der Hoeven en Jos de Beus. De presentatie was in handen van Peter van Ingen.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie