Uitzending
Buitenhof - 28-9-2008

28-9-2008

Buitenhof

6469 x bekeken | 0 reacties
5
Deze week in Buitenhof. Een gesprek met Peter van Lieshout, lid van de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid, over nut en noodzaak van ontwikkelingssamenwerking. En een discussie over het bestaansrecht van de Belgische Nederlandse bank/verzekeraar Fortis. Met Hein Blocks, o.a. oud-voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Banken en Casper de Vries, hoogleraar risicomanagement aan de Duisenberg School of Finance.

Ontwikkelingssamenwerking
Volgend jaar komt de Wetenschappelijke Raad voor Regeringsbeleid met een rapport over nut en noodzaak van ontwikkelingssamenwerking. Peter van Lieshout leidt het onderzoek en reist daarvoor de hele wereld over. Zo ging van Lieshout op eigen houtje naar Afghanistan en was hij onlangs in Nigeria. In Buitenhof een exclusief voorproefje van zijn bevindingen. Is het beleid nog wel van deze tijd? Heeft de VVD gelijk dat teveel geld naar ontwikkelingshulp gaat?

Fortis wankelt
Na de vrije val van het aandeel, afgelopen vrijdag, wordt dit weekend op hoog niveau beslist over het bestaansrecht van de Belgische Nederlandse Bank/verzekeraar. Een debat met Hein Blocks, oud-bankier en oud-voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Banken en Casper de Vries, hoogleraar risicomanagement aan de Duisenberg School of Finance.

Presentatie: Rob Trip
Columniste Désanne van Brederode
Eindredactie: Corinne Hegeman

Deze uitzending van het programma Buitenhof is uitgezonden op zondag 28 september door de VARA, de VPRO en de NPS. Te gast was Hein Blocks. De presentatie was in handen van Désanne van Brederode en Rob Trip.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie