Uitzending
3 op reis - Mozambique - Cappadocië

Mozambique - CappadociŽ

3 op reis

10-1-2010

| 3196 x bekeken | 0 reacties
8
Daphne verkent deze week Mozambique. Het door een jarenlange burgeroorlog geteisterde Afrikaanse land biedt een prachtige kustlijn van 2500 kilometer en een minstens net zo mooi binnenland. Vooralsnog begint Daphne in hoofdstad Maputo en gaat vervolgens ook nog eens op een spectaculaire zeesafari. Ondertussen kijkt Dennis zijn ogen uit in ťťn van de mooiste streken van Turkije, het natuurwonder dat CappadociŽ heet. Hij bezoekt grotwoningen en een eeuwenoude ondergrondse stad, waar ooit 10.000 mensen leefden.

In de 15de aflevering van 3 op Reis is Daphne in Mozambique. Ze begint haar reis in de hoofdstad, Maputo. Hier ontmoet ze Goncalo, een kunstenaar. Daphne is erg onder de indruk van de kunst die Goncalo maakt. Zijn stukken zijn gemaakt van wapens uit de burgeroorlog die het land teisterde.

Diezelfde avond duikt Daphne het nachtleven van Maputo in, om de volgende dag weer lekker bij te komen vertrekt ze naar het strand. De kustlijn van Mozambique telt zoín 2500 kilometer. Daphne gaat hier op jacht naar bijzondere schelpen en gaat op zeesafari, op zoek naar walvissen.

Deze week leeft Dennis in een waar sprookjesland. Hij bevindt zich namelijk in de Turkse streek CappadociŽ. Deze streek is uitgeroepen tot ťťn van 's werelds grootste natuurwonderen. Hij begint zijn bezoek in Kayseri waar hij kennismaakt met een aantal lokale tradities.

Met het openbaar vervoer reist Dennis door in de richting van GŲreme, een dorpje dat bekend staat om haar historische grotwoningen en een prachtige omgeving. Dennis slaapt in een hotel dat uit rotsen is gehouwen en bezoekt een ondergrondse stad waar in de 6e eeuw 10.000 mensen woonden.

Deze uitzending van het programma 3 op reis met de titel Mozambique - CappadociŽ is uitgezonden op zondag 10 januari door LLINK. De presentatie was in handen van Floortje Dessing, Sebastiaan Labrie en Daphne Bunskoek.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie