Uitzending
3 op reis - Canada - Peloponnesos

Canada - Peloponnesos

3 op reis

22-11-2009

| 2584 x bekeken | 0 reacties
5
In de tiende aflevering vervolgt Floortje haar reis aan boord van het schip de Akademik Ioffe en gaat ze aan land op het geisoleerde eiland Grise Fjord. Vanuit daar keert ze terug naar Groenland, waar ze een paar spannende uren in een kayak beleefd.
Daphne is in het Griekse Peloponnesos, het meest Zuidelijke en wonderschone gedeelte van Griekenland, waar ze het prachtige landschap, de mooie lokale cultuur en plaatselijke culinaire hoogstandjes verkent.

Canada
Deze week begint Floortje aan het laatste deel van haar Canada-reis. Aan boord van het schip de Akademik Ioffe vaart zij door de Noord-Canadese wateren en bezoekt ze het eiland Grise Fjord. Een eiland wat door z’n geïsoleerde ligging slechts twintig toeristen per jaar ontvangt.

Vanuit Grise Fjord keert Floortje terug naar Groenland, alleen ditmaal bezoekt ze het meest Noordelijk gelegen plaatsje, Qaanaaq. Voor de kust beoefent ze de sport die door de Inuits is uitgevonden, kayaken. En dat is, in de Arctische Zee niet geheel zonder risico....Na nog een tweede stop op Groenland keert Floortje weer terug naar Canada.

Peloponnesos
Deze week bevindt Daphne zich op het Griekse schiereiland Peloponnesos, het meest Zuidelijke deel van het vasteland van Griekenland. Dit schiereiland bevat alles wat Griekenland tot Griekenland maakt; stranden, architectuur, ruig landschap -maar nog bijna geen massatoerisme!

Daphne begint haar reis in het idyllische vissersdorpje Nafplio en trekt op eigen houtje met de auto het schiereiland over. Zo ontmoet ze Laurien en Anton, een Nederlands stel die verliefd zijn geworden op de bergstreek Xirokambi, woont ze één van de eerste Griekse talentenjachten bij en geniet ze van typisch Griekse gerechten.

Deze uitzending van het programma 3 op reis met de titel Canada - Peloponnesos is uitgezonden op zondag 22 november door LLINK. De presentatie was in handen van Floortje Dessing en Sebastiaan Labrie.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie