Uitzending
3 op reis - Siberië - Nieuw-Zeeland II

SiberiŽ - Nieuw-Zeeland II

3 op reis

14-2-2010

| 3442 x bekeken | 0 reacties
7
SiberiŽ - Nieuw-Zeeland II
Floortje is in de twintigste aflevering overgestoken van Alaska naar het zo mogelijk nog koudere SiberiŽ. Sterker nog, ze gaat op weg naar 's werelds koudste stad, Yakutsk. Alleen al daar komen blijkt een hele opgave: door de barre weersomstandigheden is vooralsnog het vliegveld van Vladivostok haar eindstation. Daphne beleeft ondertussen avonturen ter land, ter zee en ter lucht in Nieuw-Zeeland. Zowel in hoofdstad Auckland als in een prachtig natuurgebied leeft Daphne zich helemaal uit.

In de 20ste aflevering is Floortje op weg naar het Syberische Yakutsk. Maar wanneer ze vast komt te staan op het vliegveld van Vladivostok is ze gedwongen zich hier een aantal dagen te vermaken. Gelukkig zit het weer mee en kan ze de kou nog even uitstellen.

Haar volgende bestemming, Yakutsk, is namelijk de koudste stad op aarde. Hier ontmoet ze een jonge studente die Floortje laat zien hoe zij woont en (over)leeft. Ondanks de kou en de armzalige omstandigheden weten de bewoners van de stad op ťťn of andere manier de winter door te komen.

Daphne bevindt zich deze week aan de andere kant van de aarde. Daphne duikt in het avontuur wanneer ze van de hoogste toren van Auckland springt.

Bijgekomen van de schrik stapt ze op een ferry om naar het prachtige natuurgebied Corromendal te gaan. Hier heeft ze de uitgestrekte stranden voor zichzelf, gaat ze heli-biken en overnacht ze in een Bach: een traditioneel vakantiehuis voor de Kiwiís.

Deze uitzending van het programma 3 op reis met de titel SiberiŽ - Nieuw-Zeeland II is uitgezonden op zondag 14 februari door LLINK. De presentatie was in handen van Floortje Dessing, Sebastiaan Labrie en Daphne Bunskoek.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie