Uitzending
3 op reis - Alaska - Burning Man III

Alaska - Burning Man III

3 op reis

6-12-2009

| 4134 x bekeken | 0 reacties
7
In de dertiende aflevering reist Floortje door naar Alaska. Ze arriveert per trein in het dorpje Skagway. Alaska staat bekend om het ruige weer, maar wanneer Floortje in de stad aankomt, is het er bijzonder goed te vertoeven. Iedereen geniet van de zon.
Ook DennisÖmaar dan van een brandende zon, in de woestijn van Nevada. Dennis bevindt zich op het Burning Man festival. In het laatste deel van de Burning Man trilogie draagt Dennis een steentje bij als vrijwilliger en maakt hij zich op voor een wervelend einde.

Floortje in Amerika - Alaska
Deze week reist Floortje met de trein naar het goudzoekers stadje Skagway...in Alaska! Het Alaskaanse weer staat bekend om zijn ruige randjes maar Floortje treft het. Het hele dorp is uitgelopen om van de warme zon te genieten.

Skagway is een populaire bestemming voor cruiseschepen, waardoor het dorpje overspoeld wordt door toeristen. Maar wanneer de boten tegen etenstijd vertrekken, is het dorp een oase van rust. Floortje ontmoet hier Curt en zijn vriendin; die in de zomermaanden cruisetoeristen rondleiden in de omgeving. Vanuit Skagway vervolgt Floortje haar reis naar Juneau met een lokale ferry.

Dennis in the USA: ≠ Burning Man (Finale)
Dennis ontwaakt op het Burning Man, een festival met 50.000 mensen, in het midden van de Black Rock Dessert. In de woestijn is het essentieel dat er voldoende water gedronken wordt. Klein probleempje...de crew is razendsnel door de eigen watervoorraad heen.

Maar ook hier wordt een oplossing voor gevonden. Er zijn namelijk voldoende andere vloeistoffen aanwezig. Zo doet Dennis mee aan een Tequilla-race en deelt hij sinaasappelsap uit. Maar aan alles komt een eind en moet ook Dennis zich klaarmaken voor een wervelende finale. Mis het magische einde niet!

Deze uitzending van het programma 3 op reis met de titel Alaska - Burning Man III is uitgezonden op zondag 6 december door LLINK. De presentatie was in handen van Floortje Dessing en Sebastiaan Labrie.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie