Uitzending
3 op reis - Alaska II - Colombia: Bogota

Alaska II - Colombia: Bogota

3 op reis

3-1-2010

| 4270 x bekeken | 0 reacties
7
In de veertiende aflevering peddelt Floortje in een kajak door een adembenemend ijslandschap. Ze komt er achter dat deze prachtige omgeving volgens wetenschappelijke metingen angstaanjagend snel aan het veranderen is. Ook de plaatselijke kleine gemeenschap is in rap tempo aan het inkrimpen, en Floortje ondergaat het dagelijks leven van de laatste der ijs-Mohikanen. Daphne verkent ondertussen de Colombiaanse hoofdstad Bogota, waar het leven afwisselend rauw, feestelijk en kleurrijk is. Maar intens is het altijd, iets wat Daphne aan den lijve ondervindt wanneer zij in naam van de kunst zich vrijwillig neer laat schieten!

Floortje in Alaska
Floortje is in Alaska en gaat kajakken op Mendenhall Lake, een meer aan de voet van een grote gletsjer. Samen met een wetenschapper, die metingen verricht over de verandering van de gletsjer, maakt ze een prachtige tocht over het water. Bij terugkomst blijkt de uitkomst van de metingen verontrustend te zijn.

In Tanakee Spring, een klein dorpje waarvan het inwoners aantal schrikbarend afneemt, gaat Floortje langs bij een school, blaast ze wat stoom af bij een lokale sauna en eet ze vers gevangen krab.

Daphne in Colombia - Bogota
Daphne is tijdens het 199ste jaar van de Colombiaanse onafhankelijkheid in de hoofdstad Bogota. Overal in Colombia wordt dat gevierd, ook in Parc Bolivar waar de hele dag gratis concerten worden gegeven. Daphne wordt rondgeleid door iemand van Trip Bod, een vrijwilliger die je meeneemt naar de mooiste plekken van de stad.

Zo maakt Daphne kennis met kaas in warme chocolademelk en een Colombiaanse rapper die zich hard maakt voor jeugd in de achterstandswijken van Bogota. Als klap op de vuurpijl laat Daphne zich neerschieten door een kleermaker die kogelvrije high fashion maakt...

Deze uitzending van het programma 3 op reis met de titel Alaska II - Colombia: Bogota is uitgezonden op zondag 3 januari door LLINK. De presentatie was in handen van Floortje Dessing, Sebastiaan Labrie en Daphne Bunskoek.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie